Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

IKEA mengt zich in strijd tegen plastic

IKEA heeft zich aangesloten bij NextWave, een initiatief dat bezig is met de ontwikkeling van een supply chain om oceaanplastic te hergebruiken. IKEA hoopt zich hier mee te positioneren als de eerste commerciële retail keten die gebruik maakt van plastic. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het in 2020 geen gebruik meer wil maken van wegwerpplastic en in 2030 een volledig circulaire onderneming wil zijn.

Door mee te doen aan het NextWave programma voegt IKEA zich bij bedrijven als Dell, General Motors en Interface. Zij proberen zo veel mogelijk zwerfplastic in hun toeleveringsketen te integreren. Volgens Duurzaam Bedrijfsleven heeft het initiatief tot nu toe kunnen voorkomen dat 25.000 ton aan zwerfplastic de oceaan bereikt.

Grondstof van de toekomst
Lena Pripp-Kovac, sustainability manager bij IKEA, geeft aan dat plastic vervuiling een ernstig probleem is en dat haar bedrijf vastberaden is om aan een oplossing te werken. Daarom gaat ze nu samen met de andere NextWave deelnemers meehelpen aan de ontwikkeling van een mondiale toeleveringsketen van zwerfplastic. Zo zou zwerfplastic ‘de grondstof van de toekomst’ moeten worden.

HP
Samen met IKEA voegde ook HP zich bij het NextWave initiatief. Dat bedrijf heeft al ervaring met het hergebruiken van plastic afval in haar producten. Sinds 2016 heeft het al 250 ton aan plastic zwerfafval uit Haïti gebruikt in haar cartridges. Met de deelname aan NextWave hoopt het haar inspanningen op te schalen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres