Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

IEA waarschuwt voor olietekort

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) stelt dat er over een paar jaar een flink tekort aan minerale oliën dreigt, als er niet voldoende wordt geïnvesteerd in nieuwe olievelden. Als er een tekort ontstaat, is er een risico dat de prijs van aardolie aanzienlijk stijgt, aldus het agentschap in zijn voorspellingen voor de komende vijf jaar.

De komende drie jaar zullen er geen problemen zijn op de internationale oliemarkt. De aanvoer zal daarna echter flink terugvallen. Het uiteenlopen van vraag en aanbod zal in 2022 resulteren in een flinke marktkrapte, schrijft het FD op basis van het rapport van het IEA.

In de komende jaren zal het aanbod in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en andere producerende landen toenemen. Als de investeringen op het lage niveau van 2015 en 2016 blijven, dan kan deze groei stilvallen, waarschuwt het agentschap. IEA constateert dat de investeringen in de schalie-industrie toenemen, maar dat de uitgaven begin dit jaar geen hoop geven.

Het rapport over de oliemarkt heeft volgens het FD weinig directe gevolgen gehad voor de olieprijs.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 1 mei 2017 10:57 uur

Tegen die tijd zullen vele voertuigen al elektrisch zijn, waardoor ook de vraag naar olie sterk zal afnemen.

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres