Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Huisartsen: ontevredenheid over inkoop blijft

Voorzitter Ella Kalsbeek van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) constateert dat huisartsen te weinig terug zien van de inkoopafspraken die zijn gemaakt in het hoofdlijnenakkoord. In een contracteringsonderzoek onder huisartsen wordt er aan de contracten en het contracteringsproces voor de derde keer een onvoldoende gegeven. Dat meldt Medisch Contact.

De LHV liet onderzoeksbureau Newcom polsen hoe huisartsen het contracteringsproces en de contracten beoordelen. Aan de peiling deden 518 praktijkhoudende huisartsen mee.

In de contracten missen huisartsen oplossingen voor problemen als huisartsen- en personeelstekorten, en de werkdruk tijdens ANW-diensten. Ook het contracteringsproces wordt bestempeld met een onvoldoende; huisartsen geven aan nauwelijks tot geen mogelijkheid te hebben om mee te denken, of aan te geven waar zij in hun regio behoefte aan hebben.

De beloftes over afspraken uit het hoofdlijnenakkoord, en behorende investeringen, worden door verzekeraars niet nagekomen, zo vindt de voorzitter van de LHV. Het ministerie van VWS moet “bewaken en stimuleren” dat afspraken worden nagekomen. “Daar ligt ook echt een taak voor de minister”, aldus Kalsbeek.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres