Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hugo Boss wil minder inkopen in Zuidoost-Azië

Het Duitse modeconcern Hugo Boss gaat meer produceren in Turkije. De modeketen wil minder afhankelijk zijn van Zuidoost-Azië, zo vertelde CEO Daniel Grieder aan de Financial Times.

Verstoring van de toeleveringsketen

Net als andere bedrijven heeft Hugo Boss last van de ernstige verstoring van de toeleveringsketen door de coronacrisis. Daarom heeft het modebedrijf besloten om de capaciteit te vergroten van zijn fabriek in het Turkse Izmir. Hiervoor trekt het bedrijf duizend extra medewerkers aan. Dat is een derde van het huidige aantal werknemers. Hugo Boss bezit ook fabrieken in Duitsland, Polen en Italië. Deze produceren samen met de fabriek in Izmir twintig procent van de kleding van het bedrijf. Daarnaast komt nog eens dertig procent van leveranciers in of vlak bij Europa. Grieder zegt dat deze percentages de komende jaren alleen maar zullen toenemen.

Bron: RetailTrends

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.