Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

HR en inkoop moeten beter samenwerken om juiste flexwerkers te vinden

Het blijkt lastig om de juiste flexwerkers te vinden en te behouden. HR-specialisten hebben vaak moeite om de juiste professional te vinden en een vijfde van de organisaties mist een duidelijke strategie voor de inzet van flexwerkers. Dit kan anders en daarbij speelt de inkoop van flexibel personeel ook een rol. Zo blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep onder meer dan duizend HR-verantwoordelijken, waarover BNR bericht.

Bij veel organisaties bestaat er volgens directeur Jeroen Kuijlen van De Staffing Groep een soort Chinese Muur tussen de inhuur van tijdelijke arbeid via de inkooppoot en de inhuur van vaste krachten via HR. Hij denkt dat het veel uitmaakt als je één strategie ontwikkelt voor de inhuur van al je talenten. “Doe het meer vanuit een planmatige benadering: wat heb je nu nodig, wat heb je over een half jaar en een jaar nodig?”

Schaarse expertise inkopen
Zeker voor medewerkers met een schaarse expertise die over een half jaar beschikbaar komen, moet je nu volgens Kuijlen al je stinkende best doen. “Zorg dat HR en inkoop veel meer met elkaar samenwerken: de inzet van een vaste medewerker heeft andere kenmerken dan de inzet van een tijdelijke medewerker, maar er zijn ook heel veel dingen die je samen kunt doen: voor vaste medewerkers wordt vaak al de rode loper uitgelegd, voor tijdelijke medewerkers gebeurt dat veel minder.”

Bron: BNR

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.