Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hoe schakelt u over op een circulair businessmodel?

De meeste bedrijven produceren op basis van een wegwerpmodel met kopen, gebruiken en weggooien. Vanwege de schade voor het milieu schuiven bedrijven steeds meer op naar een circulair businessmodel. Het is echter nog niet zo simpel om dit te bereiken. Op Briskmagazine.nl zijn drie tips te lezen van Willemijn Peeters, CEO van Searious Business, voor een succesvolle omschakeling.

1. Urban mining

Weggooien is vaak niet nodig, omdat er nog voldoende waardevolle materialen in kapotte of oude producten zitten voor hergebruik. Dit is gemakkelijker met een overgang van ‘traditional mining’ naar ‘urban mining’. Producten die zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk in- en uit elkaar kunnen worden gehaald, maken hergebruik van materialen die nog in perfecte staat zijn eenvoudiger. Dit scheelt ook veel in kosten omdat bedrijven niet steeds nieuwe materialen hoeven in te kopen.

2. Sharing

Met een sharing platform bevordert u het gezamenlijke gebruik van materialen en apparatuur die anders verspild of een groot deel van het jaar niet gebruikt worden. Dit bevordert de circulaire economie voor zowel bedrijven als consumenten. Met het delen van materialen en apparaten met andere bedrijven bespaart u bovendien op de inkoop.

3. Samenwerking met de klant

Voor de hiervoor genoemde acties zijn een nauw contact en een goede samenwerking met de klant essentieel. Dat is bijvoorbeeld nodig als u materialen wilt hergebruiken. Klanten moeten dan weten dat dat mogelijk is en hoe ze de materialen aan u terug kunnen leveren. Het is belangrijk dat u hierover met uw klanten in gesprek gaat.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres