Magnifying glass Close

Hoe kom ik aan een baan?

Het is crisis. Lastige tijd voor zzp’ers. Maar ook voor mensen in vaste dienst. Je baan kan zo maar worden wegbezuinigd. En waar vind je dan nieuw werk in een arbeidsmarkt met meer vraag dan aanbod?

Uit ervaring weet ik dat netwerken, juist in deze tijd, helpt. Een netwerk is iets anders dan een groep mensen die je kent en die je eens kunt bellen als je werkeloos thuis zit. Je netwerk is je trampoline. En iedereen weet dat je met de trampoline van de kinderen in de achtertuin nu eenmaal minder hoog springt dan met de imposante trampolines in pretparken. Quality matters.

Brandpunt

Netwerken heeft eigenlijk niets met ‘een baan zoeken’ te maken. Iemand die werk zoekt, laat alleen gedurende zijn zoektocht iets horen. Wat mij betreft gaat netwerken verder. Het gaat over inspiratie geven en vinden. De kunst is om een brandpunt te zijn van informatie en ideeën. Dat betekent dat je veel moet geven en goed moet luisteren. En dat alles met een open vizier. Zo komt er vanzelf van alles jouw kant op. Je zult zien: als er dan een interessante baan of leuke klus te vergeven is, komt jouw naam automatisch boven drijven.

Geïnspireerd raken
Het mooie aan netwerken is dat je er uiteindelijk zoveel meer uit haalt dan werk. Je hoort wat er speelt in de markt, weet welke congressen populair zijn en welke nieuwe inkooptools succesvol. Maar het mooiste is nog: je raakt geïnspireerd. Dat is voor mij nog het belangrijkste. Opdrachtgevers, zzp’ers, concollega’s, inkopers in loondienst; hun verhalen geven mijn zin, inspiratie en creativiteit. Zo blijft werken leuk; ook in deze lastige tijden!

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres