Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hoe kan je duurzaamheid in de toeleveringsketen verankeren?

Volgens onderzoek van Coeus Consulting beschouwt slechts 13% van de organisaties duurzaamheid als een ‘sleutelelement’ van IT-inkoopprocessen. Wel gelooft 45% dat het over drie jaar een sleutelelement is. Dit meldt het Britse Supply Management.

Coeus adviseert om ‘duurzaamheid vandaag in de toeleveringsketen te verankeren’ met maatregelen, zoals het herzien van overeenkomsten om duurzaamheidscriteria op te nemen, met duidelijke service-level agreements (SLA’s). SLA’s moeten onderpresteren bestraffen en overprestaties belonen. Daarnaast moeten request for proposals (RFP’s) expliciet verwijzen naar duurzaamheidsdoelstellingen. “Bestaande afspraken in de toeleveringsketen moeten worden herzien om te kijken wat mogelijk is om duurzaamheidscriteria op te nemen. Er zijn harde maatregelen nodig, in plaats van alleen het regelmatig inzien van duurzaamheidsverslagen”, aldus Coesus in het onderzoeksrapport.

Goede voorbeeld duurzaamheid geven
Volgens Coesus moet een expliciet gedeelte van de RFP verwijzen naar de vereiste duurzaamheidsdoelstellingen en hun relatieve weging bij het beoordelen van een potentiële leverancier. De SLA-doelen moeten zowel realistische als actuele streefdoelen zijn die een meetbare toename van de duurzaamheid laten zien gedurende de looptijd van het contract. Verder geeft het onderzoeksrapport aan dat het belangrijk is dat bedrijven zelf expliciet het goede gedrag tonen op het gebied van duurzaamheid. “Het zou voor een bedrijf bijvoorbeeld extreem problematisch zijn om een ​​hoog percentage elektrische voertuigen van een leverancier te eisen als het bedrijf zelf weinig of geen voertuigen van dit type heeft.”

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.