Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

H&M tempert Chinese onvrede

Modeketen H&M heeft gereageerd op oproepen op Chinese sociale media tot een boycot van het bedrijf. Deze mogelijke boycot van H&M en een aantal andere modemerken betrof het feit dat de kledingketens geen katoen meer willen gebruiken uit de Chinese provincie Xinjiang, vanwege zorgen over dwangarbeid en discriminatie van de Oeigoeren. Volgens H&M doet de keten er samen met Chinese partners alles aan om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Zo bericht FashionUnited.

Verantwoord inkopen
“China is een zeer belangrijke markt voor ons en onze langdurige toewijding aan het land blijft sterk. We zijn daar al dertig jaar aanwezig en we zijn getuige geweest van een opmerkelijke vooruitgang binnen de Chinese textielindustrie. China loopt voor op het gebied van innovatie en technologie. Het zal duidelijk een belangrijke rol blijven spelen bij verdere ontwikkelingen in de hele industrie”, aldus H&M in het statement. De modereus wil verantwoord inkopen in China en andere landen en het vertrouwen van klanten, collega’s en zakenpartners in China herwinnen. Ook andere Westerse merken, zoals Adidas, Burberry, New Balance en Nike kwamen onder Chinees vuur te liggen.

Bron: FashionUnited

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.