Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

H&M richting volledig duurzaam textiel

H&M wil dat in 2030 al haar kleding gemaakt wordt van duurzame materialen. In een persbericht stelt het grote stappen in die richting te zetten; 57% van de materialen die het dit jaar heeft gebruikt zouden ofwel zijn gerecycled ofwel uit een duurzame bron afkomstig zijn. Vorig jaar was dat nog het geval voor 37% van haar materialen.

Het bedrijf maakt voorts bekend eind volgend jaar volledig te willen stoppen met het inkopen van kasjmier. Volgens branchemedium RetailDetail is die stof omstreden vanwege haar ecologische voetafdruk en omdat de productie ervan dierenrechten in gevaar brengt.

Duurzaamheidscriteria
H&M zoekt nu een duurzaam alternatief voor kasjmier en stelt het gebruik ervan geleidelijk af te bouwen. Tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat het in de toekomst wellicht het controversiële materiaal weer in de armen zal sluiten. De leveranciers van het product zouden dan wel moeten voldoen aan haar duurzaamheidscriteria.

Katoen
De modegigant stelt daarnaast ook haar toeleveringsketen transparanter te willen maken, waarbij het wil gaan werken met onafhankelijk gekeurde leveranciers. Ook stelt het in 2020 alleen nog maar te willen werken met duurzaam katoen. Nu is 95% van haar katoen duurzaam.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres