Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

HIP gaat samenwerken op gebied van werving en selectie

Holland Inkoop Professionals (HIP) gaat samenwerken met HRyou. De samenwerking draait om de werving en selectie van inkoopprofessionals. HIP richt zich onder de naam ‘HIP Select’ op het vervullen van inkoopvacatures in de private en publieke sector, waar bedrijven steeds moeilijker de juiste inkopers kunnen vinden.

Marc Brugman, Senior Consultant bij HRyou en oprichter van Aanbestedingsmakelaar.nl, zal HIP Select leiden. Hij ziet dat er een mismatch bestaat tussen openstaande functies en kandidaten. “Werkgevers in de publieke en private sector hebben moeite om vacatures te vervullen met potentials die over de juiste inkoopkennis en vooral over de juiste competenties en vaardigheden beschikken”, zegt Brugman. Het aantrekken van talent en het behouden daarvan is volgens hem daarom extra belangrijk.

“Met HIP select kunnen we inspelen op de alsmaar complex wordende personeelsvraagstukken en bieden we een passend antwoord”, voegt Sebastiaan de Bruijn, directeur van HIP toe.

Inkoopcompetenties ontwikkelen

Naast de samenwerking met HRyou is HIP ook een samenwerking aangegaan met inkoopdeskundige Klaas Stek. Stek promoveerde op het gebied van Inkoop en Supply Management aan de Universiteit Twente. Volgens De Bruijn sluit het gedachtegoed van Stek perfect aan op de visie op competentieontwikkeling van HIP. De samenwerking moet een brug slaan tussen het academisch veld en de inkooppraktijk, waar zowel inkopers als klanten van HIP van moeten profiteren.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.