Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Het duurt even voor je een eigen bedrijfscultuur hebt en wij willen dat DNA vasthouden’

Inkoopadviesbureau Procurance helpt organisaties in de publieke en semipublieke sector met inkoop en aanbestedingen. Tot de klantenkring behoren bijvoorbeeld gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen, publieke omroepen en ZBO’s. Het bedrijf bestaat nu zo’n vijftien jaar en telt inmiddels 25 medewerkers. “En we groeien door, maar wel op een manier die bij ons past. We zijn streng aan de poort. Voorwaarde is dat we de kwaliteit kunnen bewaken en de fijne werksfeer kunnen behouden. Onze ambitie is op die basis door te groeien naar zo’n vijftig medewerkers, want dat biedt meer mogelijkheden voor meer leuke en goede collega’s”, zegt algemeen directeur Bart Berkel.

Persoonlijkheid

Berkel runt het bedrijf samen met oprichter en echtgenote Yvette Berkel en mede-directeur/eigenaar Boudewijn van Immerseel. “Het klinkt als een cliché, maar wij kiezen onze mensen als eerste op basis van persoonlijkheid. Die is belangrijk bij het maken van verbinding met collega’s en onze klanten. Het duurt even voor je een eigen bedrijfscultuur hebt  gecreëerd en wij willen dat DNA vasthouden. Een sollicitatiegesprek is bij ons vooral een kennismakingsgesprek. Als wij laten zien wie wij zijn, kan de ander bepalen of hij of zij met ons aan de slag wil. En andersom natuurlijk. Vrijheid is een belangrijke kernwaarde. Als je slimme, hoogopgeleide professionals de vrijheid geeft en goed faciliteert, halen ze echt het beste uit zichzelf.”  

Vrijheid en vertrouwen

Lotte van Weert is zo’n young professional en werkt sinds vijf jaar als inkoopadviseur bij Procurance. “Ik raakte met Bart aan de praat op een inkoopseminar van Hanze Hogeschool. We hadden meteen een klik en ik heb hem een LinkedIn-bericht gestuurd. Het voelde vanaf het begin goed en ik had dus al een baan toen ik nog aan het afstuderen was. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik krijg hier alle vrijheid en vertrouwen, hoef eigenlijk nooit op een traditionele manier verantwoording af te leggen.”
Dit betekent wel dat medewerkers zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen, stelt Bart. “Ik heb in mijn carrière te maken gehad met managers die micromanagen en met andermans veren pronken”, vertelt hij. “Dat is de reden dat wij het hier anders aanpakken. Verantwoordelijkheid nemen hoort hier wel bij, anders gaat het niet werken. We investeren veel tijd, geld en aandacht in de ontwikkeling van onze mensen. Dat werkt wel twee kanten op.”

Prettige manier van werken

Vrijheid krijgen en verantwoordelijkheid nemen, dus. Lotte vindt het een prettige manier van werken. “Ik ga bijvoorbeeld vaak voor het werk sporten. Ook volg ik opleidingen via het werk. Iedereen ontwikkelt zich hier op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.”
Binnen Procurance heeft ze de afgelopen vijf jaar al veel mooie projecten gedaan. Zo schreef ze samen met een samenwerkingspartner een handleiding voor het klimaatneutraal en circulair inkopen van speelruimte voor de metropool Amsterdam. Lotte: “Er is zo veel meer dan alleen aanbestedingsprocedures. Ik vind het ook leuk om inkoopbeleid te implementeren. Er komen hier steeds leuke projecten op mijn pad, die ik vooraf niet had kunnen bedenken. Neem bijvoorbeeld duurzaamheid: ik weet niet of ik dat vijf jaar geleden interessant had gevonden. Nu is het een hot topic.”

Reputatie publieke inkoop

Volgens Bart is inkoop in de publieke sector vaak nog een ondergeschoven kindje, ook naar de arbeidsmarkt. “Daar ligt ook een taak voor onszelf. We weten waar we goed in zijn en waar we nog aan moeten sleutelen. Wij zetten vol in op onze andere kernwaarden authenticiteit, deskundigheid en daadkracht. Het is voor ons als werkgever natuurlijk belangrijk dat klanten kwalitatief krijgen waar ze voor betalen en dat onze medewerkers lekker in hun vel blijven zitten.”

Drive en ambitie

De mensen van Procurance krijgen dus volop kansen om te doen waar zij goed in zijn. Zo ontwikkelde compagnon Boudewijn een paar jaar geleden een cloud-applicatie waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun aanbestedingen: Procureplan. Bart: “Het is leuk om te zien hoe je vanuit persoonlijke ambitie en drive mensen in hun kracht kunt zetten. Een ander voorbeeld van zo’n initiatief is Workademy. We kregen van klanten de vraag of we konden helpen met kennisontwikkeling. Dit resulteerde uiteindelijk in onze praktijkschool voor inkoop in de publieke sector. Verder trainen we inkopers in adviesvaardigheden en onderhandelen. Om dit aanbod verder uit te breiden, zijn we altijd op zoek naar aanvullende kennis en -partners.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'