Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

HEMA maakt productielijst openbaar

HEMA heeft haar productielocatielijst van alle non-food producten openbaar gemaakt. De kleding van HEMA bevat al langer informatie over het land van herkomst, maar met het publiceren van de productielocatielijst van ook alle hardwaren, zoals speelgoed en kerstballen, zet HEMA een volgende stap om de ketentransparantie te vergroten. Daarnaast wil HEMA hiermee andere bedrijven inspireren om herkomst en bijbehorende gegevens van producten publiek te maken, zo meldt Duurzaam Ondernemen.

Floor Driessen, Head of Sustainability: “We zien transparantie niet als doel, maar echt als middel om eventuele misstanden in alle ketens gezamenlijk aan te kunnen pakken.” Doordat er hierdoor eventueel concurrentiegevoelige informatie wordt vrijgegeven, is van ondergeschikt belang. “We geloven er sterk in dat we hier samen met de hele industrie moeten optrekken en dat begint bij openheid geven. Het is verantwoordelijkheid die we al langer serieus nemen. Van elkaar aanspreken op eventuele misstanden tot het verbeteren van arbeidsomstandigheden bij leveranciers en producenten”, aldus Driessen.

De lijst maakt 624 locaties bekend waar de afgelopen twaalf maanden voor HEMA is geproduceerd. Per land is te zien met welke fabrieken wordt samengewerkt en waar producten worden ingekocht, hoeveel medewerkers de fabriek in dienst heeft en welke productgroep het produceert.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.