Magnifying glass Close

“Hema heeft jarenlang verkeerd ingekocht”

De gigantische voorraad van Hema is de belangrijkste oorzaak van de blijvende druk op de winstgevendheid. In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al 12,4 miljoen euro afgeschreven op de voorraad. “Er is jarenlang verkeerd ingekocht”, stelt topman Tjeerd Jegen, die eerder dit jaar is aangetreden als CEO van Hema

“Spullen zijn steeds te laat in de uitverkoop gegaan. Op die manier zijn enorme voorraden opgebouwd. Het gaat om zó veel spullen, dat we veel tijd nodig hebben om het weer kwijt te raken. Als we alles nu met korting in de winkel zouden leggen, zouden we een soort koopjeshal worden en dat willen we niet.” De voorraden verkopen via andere kanalen is evenmin een mogelijkheid, schrijft FD.nl. “Overal staat Hema op, dus we kunnen het alleen in onze eigen winkels verkopen”, aldus de CEO.

19 miljoen verlies
Het gaat volgens Jegen nog minstens een jaar duren voordat Hema weer zwarte cijfers kan schrijven. Het verlies in het tweede kwartaal van dit jaar was 19 miljoen euro. Dit cijfer is wel flink lager dan een jaar eerder, toen het bedrijf onder de streep ruim 30 miljoen euro tekort kwam.

Inkoop opgesplitst
Hema maakt verder bekend dat de functie van oud-inkoopdirecteur Rob Heessen, wordt opgesplitst in twee functies. Een voor de inkoop van kleding en voedingsmiddelen en een voor de inkoop van huishoudelijke spullen en persoonlijke verzorging. Voor de eerste functie is inmiddels Trevor Perren benoemd. Hij was voorheen werkzaam bij C&A.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (2)

17 oktober 2015 17:38 uur

Hoe durft Tjeert het te zeggen. Bij zijn aanstelling zat het wat hem betreft alemaal wel snor met het inkoopbeleid, en was het vooral de dure huisvesting ed.. Hij is voor de heisa ontsnapt bij Woolworth, en iedereen snapt nu wel waarom.

14 oktober 2015 16:08 uur

Duidelijke reactie. Dat betekent dat de vorige (inkoop)directeuren slecht werk afgeleverd hebben... Dat was al te zien aan de omzet, maar het baart menig mens zorgen dat deze directeuren inmiddels posities hebben bij andere retailers (Blokker en Zeeman). Zal het daar net zo lopen?

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres