Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Helft uitgaven ministerie mist zichtbaar effect

Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat de ministeries meer duidelijkheid moeten hebben over hun inkoop en andere uitgaven. Bij de helft van alle uitgaven is niet bekend of ze effect hebben.

Zo’n 51 miljard van de 111 miljard die ministeries in 2010 uitgaven is niet met zekerheid als effectief te bestempelen. De overheid is wettelijk verplicht om haar uitgaven te verantwoorden en dat lukt dus niet altijd, weet dagblad Trouw. Enige nuance is wel nodig. Uitgaven aan ‘het bereiken van vrede in het Midden-Oosten’ zijn immers lastig te meten.

Kwalijke zaak

Dat er onduidelijkheid is, is uiteraard niet goed, maar volgens de Rekenkamer is het daarbij met name een kwalijke zaak dat de Tweede Kamer vrijwel geen uitleg krijgt waarom er geen of niet voldoende beleidsevaluaties plaatsvinden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres