Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Heijmans koopt duurzaam hout in

Het ingekochte hout van Heijmans is voor het grootste deel duurzaam verkregen. Dat past bij de doelstelling van het bouwbedrijf om 100 procent duurzaam hout te gebruiken. Heijmans laat daarmee zien dat het mogelijk is om uitsluitend duurzaam hout in te kopen. Dat meldt Nieuwsbank.

Het afgelopen jaar heeft Heijmans ruim 12.000 m2 hout toegepast in haar projecten. Zo’n 99 procent van het ingekochte hout komt uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen. Ruim 78 procent daarvan bevatte tevens het FSC keurmerk. Daarmee komt Heijmans in de buurt van haar doelstelling om 100 procent duurzaam hout te gebruiken.

Duurzaam hout
Door duurzaam hout te gebruiken, wordt onherstelbare schade aan bossen voorkomen en blijft de biodiversiteit gewaarborgd. Ook worden in duurzaam beheerde bossen grote hoeveelheden CO2 vastgelegd, waardoor de bossen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de effecten van klimaatverandering.

Maleisië
Ook de overheid probeert focust zich op duurzaam hout en waar het kan worden ingekocht. Zo had het hardhout uit Maleisië in december de stempel ‘duurzaam’ gekregen. Toch bestaan er, ondanks het MTCS-keurmerk, grote twijfels of er bij de kap van regenwouden wel voldoende rekening wordt gehouden met de inheemse bevolking van Maleisië. Kamerlid Ouwehand (PvdD) wil de erkenning van Maleisisch hardhout onder het Nederlands duurzaam inkoopbeleid daarom terugdraaien.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres