Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Handelsgesprekken tussen China en VS verlopen stroef

De financiële markt hoopt al maanden dat de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten ten einde komt. De handelsoorlog, dat ruim anderhalf jaar geleden begon, creëert onzekerheid, handelsbelemmeringen en heffingen die de economische groei afremmen, zo meldt Business Insider.

De gesprekken tussen de VS en China zijn recentelijk hervat en werden positief ontvangen, zo werd er naar buiten gebracht. Toch lijkt het overleg tussen de twee leiders van de landen moeizaam te verlopen. Ze zouden het onder meer niet eens kunnen worden over het inkopen van landbouwproducten, lieten insiders aan The Wall Street Journal weten.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft China ingestemd om jaarlijks voor 50 miljard dollar aan sojabonen, varkensvlees en andere landbouwproducten uit de VS te kopen. China is echter wantrouwend om een numerieke verplichting in de overeenkomst te zetten en wil naar verluidt vooral voorkomen dat de deal naar buiten toe vooral gunstig oogt voor de VS. Een Chinese functionaris heeft aangegeven dat de inkopen worden stopgezet op het moment dat de situatie tussen de landen verslechtert, aldus Wall Street Journal.

Afgelopen woensdag sprak Trump nog tegen verslaggevers in het Witte Huis en zei dat de gesprekken vorderden. “We zullen zien wat er gebeurt, maar het gaat snel verder”, zei Trump. Een dag eerder zei de president dat hij bereid was de Amerikaanse tarieven op de Chinese import aanzienlijk te verhogen als de twee partijen geen overeenstemming bereiken.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres