Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Handelsblok geeft toeleveringsketens Azië-Pacific boost

Veertien landen in de Azië-Pacific-regio, waaronder China, Japan, Zuid-Korea en Australië, zijn tot het grootste handelsblok ter wereld gekomen om toeleveringsketens te stimuleren. De landen ondertekenden na acht jaar onderhandelen via een videoverbinding het Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP). Hiermee kwam een overeenkomst tot stand die 2,2 miljard mensen en dertig procent van de wereldwijde economische output omvat. Dit meldt het Britse Supply Management.

De deal werd ook ondertekend door onder meer Indonesië, Maleisië, Singapore, de Filippijnen en Thailand. India doet niet mee uit angst dat de deal China ten goede komt en ten koste van kleinere economieën gaat. De leden lieten de deur echter open voor een toekomstig lidmaatschap van India. RCEP zal waarschijnlijk de komende twintig jaar een reeks invoerrechten afschaffen en nieuwe oorsprongsregels vaststellen die officieel bepalen waar een product vandaan komt.

Gelijke invoertarieven
De nieuwe RCEP-tariefstructuren zijn waarschijnlijk gunstig voor grensoverschrijdende toeleveringsketens. Onderdelen gemaakt in RCEP-landen zullen overal binnen de RCEP gelijk worden behandeld qua regelgeving en tarieven. Dit kan bedrijven in RCEP-landen een prikkel geven om binnen het blok naar leveranciers te zoeken. Dit stimuleert toeleveringsketens in de hele regio. Verder zal de deal leiden tot meer gestroomlijnde douaneprocedures binnen het blok, waardoor het vrijgeven van bederfelijke producten bij de douane zal worden versneld tot binnen zes uur na aankomst en indiening van documenten.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.