Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grotere stijging afzetprijzen industrie

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie lagen in april 3,2 procent hoger dan in april 2018, bericht het CBS. Dat is een grotere prijsstijging dan in maart. De prijsstijging was toen 2,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De afzetprijzen van de meeste industriële bedrijfstakken waren in april 2019 hoger dan in april 2018. Ten opzichte van maart 2019 stegen de afzetprijzen van de industrie in april met 1,4 procent. Hierbij was de toename van de prijzen op de binnenlandse markt 1,3 procent en op de buitenlandse markt 1,4 procent.

Ruwe olie

Een vat ruwe North Sea Brent olie kostte in april 2019 bijna 64 euro. Dit was tegen de 9 procent meer dan in april 2018. De prijs voor een vat ruwe olie bedroeg in maart 2019 ruim 59 euro. Vergeleken met maart 2018 was dat bijna 10 procent hoger. De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie is sterk afhankelijk van de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. De prijzen van de producten van de aardolie-industrie lagen in april ruim 10 procent hoger dan in april 2018. De afzetprijs van de chemische industrie hangt meestal ook samen met de olieprijs. In april 2019 lagen de afzetprijzen van de chemische industrie 0,7 procent hoger dan een jaar eerder.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres