Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grote bedrijven starten initiatief snellere betaling mkb

Heineken, Randstad, FrieslandCampina en Jumbo hebben een manifest ondertekend, waarin zij beloven dat zij de facturen van kleine toeleveranciers sneller gaan betalen. Zij komen daarmee tegemoet aan de ergernis onder veel mkb-ondernemers dat zij als toeleverancier te lang moeten wachten op hun geld.

De vier bedrijven hopen dat honderden grootbedrijven zich bij hun initiatief aan zullen sluiten en dat het uiteindelijk standaard wordt om een factuur binnen de wettelijke termijn van 30 dagen te betalen. Dat schrijft FD.nl

Frustratie mkb
De afgelopen jaren hebben acties van onder andere Hema, KPN, Douwe Egberts en Albert Heijn voor frustratie gezorgd bij mkb-bedrijven. Zonder overleg verlengden zij hun betalingstermijn, tot wel 90 of 120 dagen. Ook bouwbedrijven brachten toeleveranciers in financiële problemen door zich niet te houden aan de wettelijke termijn.

Initiatief
Het initiatief om facturen sneller te betalen, komt vanuit de genoemde grootbedrijven en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. Het initiatief heet Betaalme.nu. Op deze website laten grootbedrijven zien welke betalingsvoorschriften bij hun bedrijf gelden. De initiatiefnemers streven ernaar binnen vier jaar 500 van de 1000 grootste bedrijven te binden aan Betaalme.nu. Op die manier zou 2,5 miljard euro uit openstaande facturen worden vrijgemaakt voor het Nederlandse mkb.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres