Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grootste stijging PMI in 6 jaar

De NEVI Purchasing Mangers’ Index (PMI) is in juni van 57.6 naar 58.6 gestegen. Dit is de grootste groei van de industrie in zes jaar. De toename van de productieomvang was de grootste in vier maanden tijd en ook het aantal nieuwe orders uit zowel binnen- als buitenland steeg fors. Dat meldt NEVI in een persbericht.

De inkoopprijsinflatie was lager dan vorige maand, maar bleef nog steeds hoog. Dat leidde ertoe dat de verkoopprijzen voor de derde maand op rij minder hard toenamen dan de maand ervoor. Ook de levertijden stegen in de grootste mate sinds april 2011. Daarnaast namen de inkoopactiviteiten toe. Dit was de grootste stijging in drie maanden tijd. De voorraad ingekochte materialen steeg in lichte mate. Er was ook veel vertrouwen in de vooruitzichten voor de industrie, al is dat vertrouwen sinds mei iets afgenomen.

Productie
De Nederlandse productiebedrijven hadden in juni ook te maken met een forste stijging van de productieomvang. Bovendien was de gemiddelde groei van het tweede kwartaal van 2017 de op een na grootste sinds het tweede kwartaal van 2006. Dit komt doordat de vraag toenam.

Purchasing Managers’ Index
De NEVI PMI is een samengestelde index dat een algeheel beeld geeft van de economische activiteiten in de verschillende industrieën. Een score van boven de 50 geeft aan dat er sprake is van een groeiende economie. Ligt de waarde onder de 50, dan geeft dat een daling van de industriële activiteiten aan. Een score van precies 50,0 betekent dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. De NEVI PMI wordt berekend aan de hand van maandelijkse vragenlijsten die worden ingevuld door ongeveer 350 inkoopmanagers uit Nederland.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres