Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groothandels: kostenbesparing via inkopen

De groothandels zien optimalisatie van het inkoopproces en voorraadbeheersing als de belangrijkste manieren van kostenbesparing. Dit blijkt uit een onderzoek van softwareleverancier Unit 4 Agresso. meldt www.Logistiek.nl.


De meeste respondenten zagen optimalisatie van het inkoopproces en de strategische positionering ervan als de voornaamste manier om kosten te besparen. Een kwart van de ondervraagden noemde voorraadbeheersing als de meest geschikte wijze om kosten te besparen.

Behalve over kostenbesparing werden groothandels ook vragen gesteld over groei en prestatie-indicatoren. Eenderde denkt primair te kunnen groeien productontwikkeling en nieuwe distributieschappen. Twintig procent verwacht groei uit het aantrekken van de markt. Als belangrijkste prestatie-indicator werd de omzet genoemd (52%). Onderliggende indicatoren. zoals de omloopsnelheid. werden weinig genoemd.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres