Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groener Nederland gaat doelen 2020 niet halen

De opwekking van hernieuwbare energie gaat de komende jaren hard groeien in Nederland. Ook zal er meer energie worden bespaard en zal de uitstoot van broeikasgassen dalen. Toch gaat Nederland hier niet de doelen voor 2020 mee halen. Dat meldt NOS.

De vergroening van de stroomvoorziening gaat sneller dan die van de totale energievoorziening. Zo is te lezen in het rapport Nationale Energie Verkenning (NEV) van het CBS. Van Europa moet Nederland in 2020 14 procent van alle energie duurzaam inkopen. Dat doel wordt naar verwachting niet gehaald. NEV denkt dat Nederland in 2020 rond de 12,4 procent zal zitten.

Groene transportbrandstoffen en verwarmingen
Volgens NEV is de energietransitie nu goed uit de startblokken, maar is het belangrijk dat ook transportbrandstoffen en de verwarmingen van huizen en kantoren groener worden. De groene inkoop van die energie is nog maar mondjesmaat op gang gekomen. Het regeerakkoord heeft hier wel een beleid voor aangekondigd.

Goedkope duurzame energie
Duurzame energie wordt goedkoper, dat blijkt uit een rapport van Bloomberg. Tot 2040 zal de prijs van zonne- en windenergie namelijk afnemen. Bloomberg verwacht een daling van zo’n 66 procent. De onderzoekers denken dat duurzame energie in 2030 goedkoper is dan de energie uit bestaande fossiele centrales.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres