Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groeiende vraag naar communicatief sterke inkoper

Een opvallende statistiek komt deze week uit Groot-Brittannië. Het aantal openstaande vacatures binnen inkoop en supply chain management was in juni bijna 60 procent procent hoger dan een jaar eerder.

Recruteringsbureau Badenoch & Clark, dat de cijfers maandelijks bijhoudt aan de overkant van de Noordzee, maakte bekend dat het aantal inkoopvacatures in juni met bijna een vijfde (19,2 procent) is gestegen ten opzichte van mei. Ten opzichte van juni 2012 is de stijging zelfs 58,1 procent.

Een analyse over de meest gezochte vaardigheden wijst uit dat samenwerking en stakeholder management populaire skills zijn. Dit heeft volgens Badenoch & Clark te maken met de trend waarin meer en meer bedrijven tactische en operationele inkoop aan derde partijen overlaten, waardoor de noodzaak voor inkopers die goed zijn in relatiemanagement toeneemt.

Outsourcing en stakeholder management
Mat Casgoigne, executive director of procurement & supply chain van Badenoch & Clark, formuleert het tegenover het Britse magazine Supply Management als volgt: “Procurement teams blijven transactionele inkoopprocessen outsourcen naar gespecialiseerde bedrijven en willen controle houden over strategische aspecten. Dit komt door de wens van de organisatie om kosten die niet ‘core’ zijn te reduceren, getalenteerde werknemers te behouden en waardecreatie te versnellen. Hierdoor stijgt de noodzaak voor stakeholder management en mensen die aan relaties kunnen bouwen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres