Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Google wil 100 procent duurzame stroom

Google belooft om voor volgend jaar voldoende duurzame stroom in te kopen om alle datacenters en kantoren van te laten draaien. Vorig jaar was 44 procent van al het verbruikte stroom ‘groen’. Google belooft nu dat dit volgend jaar 100 procent wordt, meldt Trouw.

Niet overal is zonne- en windenergie een goed idee. Servers in datacentra mogen niet stilvallen als het niet waait of de zon niet schijnt. Een aantal bedrijven zullen daarom gebruik maken van ‘gewone’ stroom. Om dat te compenseren, koopt Google duurzame stroom in bij regio’s waar zonne- en windenergie overvloedig is. Deze stroom wordt weer doorverkocht op het elektriciteitsnetwerk. De hoeveelheid duurzame energie die Google op die manier afneemt, komt overeen met het totale energieverbruik van het bedrijf.

Goedkoopste manier
De belangrijkste reden om op deze manier energie in te kopen is, volgens Marc Oman, hoofd van het Europese energiebeleid bij Google, omdat duurzame energie in toenemende mate de goedkoopste oplossing is. Google zag sinds 2010 de kosten voor zonne- en windenergie dalen met 80 en 60 procent. De oprichters van Google zijn, volgens Oman, ervan overtuigd dat klimaatverandering een bedreiging vormt. Google zou daarom zijn eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, en dus zo duurzaam mogelijk moeten werken.

Voorlopen
Google is al zes jaar bezig met een verandering in het verbruiken van stroom. Dit doet het bedrijf door gunstige prijzen van duurzame energie voor de lange termijn vast te leggen. Google loopt, in vergelijking met andere technologiebedrijven, voor op het gebied van groene stroom, ondanks dat de energiebehoefte bij de 13 grootste datacenters sinds 2010 vertienvoudigd is.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres