Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Goederenvervoer door vrachtwagens tussen Nederland en VK daalt

In 2018 ging er 4,6 miljoen ton aan goederen over de weg van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk (VK) en terug. Dit betekende een daling van 5,7 procent ten opzichte van 2017. Zo laten nieuwe cijfers van het CBS zien.

Nederlandse (-6,3 procent) en buitenlandse vrachtauto’s (-5,2 procent) vervoerden in 2018 minder goederen tussen Nederland en het VK. Van die goederen werd bijna 60 procent door buitenlandse vrachtauto’s vervoerd en ruim 40 procent met Nederlandse. Dat laatste percentage was in 2014 nog 51 procent. Hierbij brachten Nederlandse vrachtauto’s veel meer (drie kwart) naar het VK dan ze daar ophaalden. De hoeveelheid goederen die de vrachtwagens naar het VK vervoerden, daalde met 4,8 procent. Bij meer dan de helft van de 1,5 miljoen ton goederen die Nederlandse vrachtauto’s in 2018 naar het VK brachten, ging het om bederfelijke goederen.

Belangrijkste bestemmingen

Verder ging bijna een derde van alle goederen die vrachtauto’s in 2018 vanuit het VK naar het buitenland vervoerden, naar Ierland. Frankrijk en Duitsland waren op het vasteland met aandelen van respectievelijk 15,3 en 12,2 procent de belangrijkste bestemmingen van Europese vrachtauto’s met Engelse goederen. Nederland stond in 2018 op plek vijf. Verreweg de belangrijkste bestemmingen van Nederlandse vrachtwagens waren in 2018 Duitsland en België, gevolgd door Frankrijk en het VK.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres