Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geschorste inkoopdirecteur Tesco keert terug

Tesco heeft een van de acht topmanagers, die op non-actief zijn gezet vanwege het onderzoek naar fraude, teruggehaald.[slide] Inkoopdirecteur Matt Simister is door CEO Dave Lewis volledig gerehabiliteerd, zo schrijft Retaildetail.

In september bleek dat Tesco een veel te hoge winstverwachting had afgegeven. Tot drie keer toe moest het bedrijf de verwachtingen bijstellen. Daar kwam vervolgens het vermoeden van fraude bij. In totaal schatte Tesco de winst 263 miljoen pond (334 miljoen euro) te hoog in. Vanwege dit boekhoudschandaal zijn in totaal acht managers geschorst.

Terugkeer Simister
De terugkeer van Simister als eindverantwoordelijke voor de gehele inkoop van Tesco wordt in een interne mail aangekondigd en toegelicht: “Tijdens ons onderzoek werd duidelijk dat Matt onvermoeibaar heeft gewerkt om de problemen, waarmee we te maken hebben, op te lossen”.

Definitief vertrek
Tegenover de terugkeer van Simister, staat het definitieve vertrek van vier van de acht geschorste managers. De schorsing van de overige drie bestuurders duurt nog voort. Tesco wil niet aangeven om welke personen dit gaat, stelt Retaildetail.

Tijdelijke leiding
Dave Lewis heeft tijdelijk de leiding overgenomen van de Britse Tesco operatie. Daarmee wordt ook duidelijk dat voormalig directeur Chris Bush, die tot de geschorste managers behoort, Tesco definitief heeft verlaten. De eerste uitdaging voor Lewis is om in 2015 een goede manager te vinden voor de dagelijkse leiding over Tesco UK.

 

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres