Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen vliegtuig meer voor groente en fruit Lidl

Supermarktketen Lidl heeft aangekondigd te stoppen met het per vliegtuig vervoeren van groente en fruit voor haar Nederlandse winkels. Lidl wil zo de CO2-uitstoot beperken die vrijkomt bij het vliegtransport. Dat meldt Supply Chain Magazine.

De supermarktketen wil geleidelijk overgaan op alternatieve vervoersmiddelen voor het transport van groente en fruit. Onder andere aspergetips, sperziebonen en verse peulvruchten zullen niet langer door de lucht vervoerd worden. Vanaf maart 2023 wil Lidl helemaal geen groente of fruit meer per vliegtuig laten aanleveren. Lidl stopte als eerste in Zweden met het invliegen van fruit. Nederland volgt nu.

Lokale leveranciers

Afhankelijk van het seizoen komen volgens Lidl overigens bijna al het groente en fruit in haar Nederlandse winkels van lokale leveranciers. Daarmee wil de supermarkt een zo kort mogelijke toeleveringsketen bereiken. De claim van Lidl dat zij de eerste landelijke supermarktketen is die stopt met het invliegen van groente en fruit klopt niet. Ook bijvoorbeeld supermarktketen Plus importeert al enige jaren geen groente en fruit meer per vliegtuig (uitgezonderd groene asperges). Daarnaast komt slechts een klein gedeelte van al de geïmporteerde groente en fruit als luchtvracht naar Nederland. Het gaat om maar 1 procent. Rond de 70 procent van het groente en fruit wordt hierheen vervoerd per containerschip.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'