Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gebruik software leveranciersmanagement neemt toe

Vorig jaar nam het gebruik van software voor leveranciersmanagement 18% toe in vergelijking met 2016. Deze software werd vooral ingezet voor rapportages over leveranciersprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van inkoopsoftware, uitgevoerd door Qando.

Ook in andere categorieën toont het onderzoek een stijging. Zo nam het gebruik van spend analyse software 16% toe, terwijl ook het gebruik van applicaties voor e-sourcing, contractmanagement en financial savings management licht groeide. Het gebruik van P2P software daalde juist. Volgens onderzoekers is dit te wijten aan de hoge kosten en de lastige implementatie ervan.

Dashboards
De software voor spend-analyse wordt volgens het onderzoek vooral gebruikt om standaardrapporten en spend-dashboards te maken, terwijl software voor contract management vooral ingezet wordt om einddatums van contracten bij te houden en contracten op te zoeken.

Templates
De onderzoekers vinden het opvallend dat mogelijkheden voor automatische classificatie en het automatisch identificeren van besparingsmogelijkheden amper worden benut. Daarnaast wordt er ook weinig gebruik gemaakt van KPI-bibliotheken en scorecard- en contract templates. 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres