Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

FrieslandCampina wil duurzame leveranciers belonen

De grootste zuivelcoöperatie van Nederland, FrieslandCampina, gaat melkveehouders belonen voor hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.[slide] De leden krijgen een toeslag op de melkprijs en ook de premie voor de weidegang gaat omhoog. Dat maakte FD.nl woensdag bekend.

Om de duurzaamheid van de leveranciers te kunnen meten, heeft FrieslandCampina een puntensysteem in het leven geroepen. Het bestaat uit zes indicatoren op het gebied van diergezondheid en –welzijn, biodiversiteit en milieu, klimaat en energie. Er is in totaal €24 miljoen beschikbaar, die verdeeld gaat worden over de melkveehouders.

Weigeren van melk
FrieslandCampina stelt per 1 januari 2015 een verbod in voor het gebruik van compost of gecomposteerd materiaal. Voldoet een van de 14.132 melkveehouders van FrieslandCampina niet aan de basiseisen, dan krijgt het lid nog vier weken om zich aan te passen. Als verbetering uitblijft, zal FrieslandCampina de melk voortaan weigeren.

Betalen voor weidepremie
Naast deze eisen gaan melkveehouders die hun koeien niet in de wei laten grazen, betalen voor de weidepremie van hun collega’s die dat wel doen. De bijdrage voor de weidegang wordt verhoogd naar €1 per 100 kg melk.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 11 februari 2016 23:20 uur

Via de site www.deafvalmarkt.nl heeft FrieslandCampina ook een mogelijkheid om haar afvalbeheer te verduurzamen!

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres