Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

FrieslandCampina verduurzaamt waardeketen

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft in 2014 flinke resultaten geboekt bij de uitvoering van de MVO-doelstellingen. Zo kocht het bedrijf grondstoffen als palmolie, sojaolie, cacao en karton voor de Europese markt 100% duurzaam in. Bovendien zijn er voorbereidingen getroffen voor de inkoop van duurzaam tropisch fruit en suiker. Verder wil de coöperatie vanaf dit jaar 100% verantwoorde sojaschroot voor het voer van de koeien van de leden-melkveehouders laten gebruiken. In 2014 was dat 83%.

Dat meldt het bedrijf in zijn MVO-verslag 2014. Belangrijk speerpunt in het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina is het programma Foqus Planet. Samen met de leden-melkveehouders ontwikkelde het bedrijf binnen dit programma indicatoren op basis waarvan een prestatietoeslag wordt vastgesteld.

Duurzaamheidsstandaarden bij inkoop
FrieslandCampina maakt zoveel mogelijk gebruik van internationaal erkende standaarden bij de inkoop van duurzame grondstoffen. Helaas bestaan niet voor alle producten duurzaamheidsstandaarden. Voor die grondstoffen werkt FrieslandCampina samen met leveranciers en maatschappelijke organisaties om te bepalen wat het gewenste duurzaamheidsniveau is.

Energiebesparingen
In 2014 is het energie- en waterverbruik van FrieslandCampina toegenomen, voornamelijk doordat er meer energie-intensieve producten geproduceerd worden ten opzichte van 2013. De organisatie heeft het afgelopen jaar wel flinke energiebesparingen weten te realiseren. 91 procent van de elektriciteit was in 2014 afkomstig van duurzame energiebronnen. De energie kwam van windmolens, zonnepanelen en biomassa van de leden-melkveehouders. Op 80 procent van de locaties is gekeken naar het water- en energieverbruik en naar besparingsmogelijkheden, meldt het bedrijf.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres