Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Franse bedrijven en douane testen grens bij een no-deal-brexit

Als voorbereiding op een no-deal-brexit heeft de Franse douane een nieuw, slim grenssysteem getest tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Dit gebeurde onder andere samen met de internationale logistieke dienstverlener GEODIS en de Franse chemische multinational Arkema. Zo meldt Supply Chain Magazine.

Een no-deal brexit zal een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk nodig maken. Hiervoor heeft de Franse douane een geautomatiseerde ‘slimme grens’ ontwikkeld voor de grensovergang voor vrachtwagens. Vanaf september hebben de Franse douaneautoriteiten het nieuwe systeem onder realistische omstandigheden getest. Hierbij waren transporteurs, schippers, verladers, douanebeambten en leveranciers van inklaringssoftware betrokken.

Douaneregelingen

GEODIS en Arkema namen op 24 september samen deel aan operationele proeven met de slimme grens. Hierbij coördineerden ze de verzending van goederen van een Arkema-fabriek in het zuidoosten van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk in een gesimuleerde post-brexit-situatie. De test verliep succesvol. Volgens Rémi Poteau, key accountmanager bij GEODIS, zijn de geplande douaneregelingen van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat veilige en betrouwbare logistieke diensten en transporten tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen worden voortgezet.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres