Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Online seminar: stappenplan ontwikkelen en inkopen van digitale innovaties

9 december 2020
Location

PIANOo organiseert op woensdagmiddag 9 december 2020 ook een online seminar over het ontwikkelen en inkopen van digitale innovaties. Ziet u kansen om nieuwe technologische ontwikkelingen in te zetten, zoals kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, kortweg AI) en blockchain? Wilt u digitale technologieën laten ontwikkelen en vervolgens de innovatieve oplossing afnemen? In het Stappenplan Ontwikkelen en inkopen van digitale innovaties licht PIANOo aandachtspunten toe in het proces van behoeftestelling tot evaluatie van de ontwikkelfase. 

Steeds vaker kunnen digitale technologieën een oplossing zijn voor vraagstukken die spelen bij een publieke organisatie. Het stappenplan helpt inkopers en innovatiemanagers om hiermee aan de slag te gaan. In 10 stappen staan we stil bij de belangrijkste afwegingen in het ontwikkel- en inkoopproces. Bij elke stap volgt afsluitend een concrete toelichting op een gerelateerd onderwerp.

Digitale innovaties

Het stappenplan is gericht op digitale innovaties: innovaties waarbij digitale technologieën een deel of geheel van de oplossing zijn. Dit kunnen verschillende technologieën zijn, onder andere:

  • kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, kortweg AI),
  • blockchain,
  • big data,
  • Internet of Things,
  • robotisering.

Digitale technologieën kunnen in verschillende gradaties – van deel tot geheel – verweven zijn tot een digitale innovatie, denk aan:

  • De automatisering van publieke dienstverlening. Bijvoorbeeld de inzet van digitale technologie bij de handhaving van parkeerbeleid (door middel van scanauto’s).
  • Gebruikmaken van algoritmes bij de analyse van grote datasets ten gunste van beleidsmatige of uitvoerende publieke taken, bijvoorbeeld bij het opsporen van bepaalde fraude.
  • De inzet van blockchain voor bijvoorbeeld gegevensdeling, of de inzet van kunstmatige intelligentie voor nieuwe toepassingen zoals bij slimme lantarenpalen of drones.
  • Verhelderende (trend)overzichten via dashboards voor bedrijfsvoering, of voor andersoortige publieke data-inzichten zoals de ontwikkeling van het Covid-19 virus.

Meer informatie en exacte tijden volgen in de komende weken.

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres