Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kartelvorming bij aanbestedingen

1 december 2015
Location

Heeft u ook wel eens het gevoel dat de inschrijvingen op uw aanbesteding niet optimaal zijn? U bent voor de inkoop van veel producten en diensten verplicht om aan te besteden. Helaas leidt een aanbesteding niet altijd tot de beste kwaliteit en de laagste prijs. Bijvoorbeeld doordat bedrijven vooraf met elkaar overleggen om de uitkomst van de aanbesteding te beïnvloeden. Het gevolg is dat de overheid meer belastinggeld moet uitgeven dan wanneer de aanbesteding goed zou zijn verlopen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is er niet alleen voor consumenten en marktpartijen, maar ook voor aanbestedende diensten. ACM heeft het thema aanbestedingen op de agenda gezet, omdat zij extra aandacht wil geven aan problemen en vragen die spelen rondom aanbestedingen. ACM wil aanbestedende diensten actief informeren over hoe ze het manipuleren van aanbestedingen kunnen herkennen en voorkomen.

Doelgroep
Inkopers bij aanbestedende diensten die betrokken zijn bij het inkoop- en aanbestedingsproces.

Inhoud
Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • wat doet kartelvorming bij aanbestedingen?
  • hoe herken ik afstemming bij een aanbesteding?
  • wat kan ikzelf doen om kartelvorming bij een aanbesteding te voorkomen?
  • wat kan ik van ACM verwachten?

Tevens geven we enkele praktijkvoorbeelden van afspraken of afstemming bij aanbestedingen.

Na afloop van de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid om individueel uw vragen te stellen aan medewerkers van de ACM of signalen over mogelijke kartelvorming aan hen door te geven.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met vrijdag  27 november 2015 via:info@acm.nl.  

Informatie over event

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres