Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

IT Outsourcing: Certified Outsourcing Specialist

22 juni 2020
Location

De belangrijkste principes en concepten van outsourcing en regie

Zonder een adequate regiefunctie is een efficiënte en effectieve outsourcing van IT-diensten niet mogelijk. Als manager of medewerker, betrokken bij het uitbesteden van IT-diensten, dient u absoluut bekend te zijn met de belangrijkste principes en concepten van outsourcing en regie ofwel Sourcing Governance.

De kwalificatie Sourcing Governance Foundation is door de Association for Project Management (APMG-International) ontworpen in samenwerking met de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP). De 3-daagse Sourcing Governance Foundation training kwalificeert u voor de titel Certified Outsourcing Specialist - Foundation Principles (COS-FP) van IAOP. Het examen wordt op de derde dag afgenomen door onze, door APMG-International geaccrediteerde, trainer. APMG - International is een Certification en Training Strategic Alliance Partner van IAOP.

IAOP – International Association of Outsourcing Professionals

De International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) is een wereldwijd en zeer actief samenwerkingsverband van aanbieders, klanten en adviseurs, waarbinnen thought leadership, uitwisseling van best practices en de mogelijkheid tot netwerken centraal staan.

Het Outsourcing Professional Certification Framework (OPCF) van IAOP bestaat uit 3 certificeringsmogelijkheden, t.w.:
1.    Certified Outsourcing Specialist (COS)
2.    Certified Outsourcing Professional (COP)
3.    Certified Outsourcing Executive (COE) (nog in ontwikkeling)

IAOP heeft wereldwijd meer dan 110.000 leden en affiliates en is de wereldstandaard voor het outsourcing vakgebied.

Voor wie is de Certified Outsourcing Specialist titel bedoeld?

De 3-daagse training Sourcing Governance Foundation verschaft zowel opdrachtgevers als leveranciers alle informatie die ze nodig hebben om het outsourcingsproces succesvol te laten verlopen.

Wat leert u in deze IT Outsourcing training?

De 3-daagse training Sourcing Governance Foundation geeft u inzicht in de basisprincipes van outsourcing en Sourcing Governance en hoe u deze kunt toepassen. Na de training kent u de belangrijkste principes en terminologie uit de richtlijn van Sourcing Governance. U heeft dan aantoonbare kennis over en begrip van de kansen, risico’s en vormen van outsourcing. Best practice laat zien dat het voor de implementatie en het functioneren van een Sourcing Governance functie noodzakelijk is dat u zich bewust bent van de belangrijkste principes en begrippen van outsourcing en Sourcing Governance en deze ook begrijpt. Tijdens de training wordt een interactieve benadering gebruikt, waarin leren, discussie en oefeningen worden gecombineerd.

In de training staan best practices, vastgelegd in het Sourcing Fasen Model en het regiemodel Demand Supply Governance Framework, centraal. De training resulteert in een snelle en optimale opbouw van kennis. Veel onderwerpen worden geïllustreerd met realistische praktijkcases. Daarnaast komen alle trends en ontwikkelingen op het gebied van (out)sourcing aan bod.

Het Sourcing Governance Foundation examen

Om de titel Certified Outsourcing Specialist te verkrijgen dient u te slagen voor het Engelstalige Sourcing Governance Foundation examen dat 1 uur duurt en 40 multiple-choice vragen bevat. U moet minimaal 28 (70%) van de 40 vragen correct beantwoorden.

Aan de kwalificatie Sourcing Governance Foundation wordt 1 van de 6 aanvullende punten, die u nodig heeft om het ITIL v3 Expert certificaat te behalen, toegekend. Daarnaast verkrijgt u 25 punten t.b.v. de Certified Outsourcing Professional (COP) certificering van IAOP (waarvoor u in totaal 150 punten nodig heeft) en 15 punten ingeval van hercertificering.

 

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres