Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Europese fietsindustrie richt zich op kritische grondstoffen

De overkoepelende handelsorganisatie voor de Europese fietsindustrie, Cycling Industries Europe, (CIE), brengt zoveel mogelijk kennis bijeen over supply chain resilience en kritische grondstoffen. Zo wil CIE wil de fietsindustrie rekening laten houden met de Critical Raw Materials Act van de Europese Unie. Dat meldt Supply Chain Magazine op basis van berichtgeving van het Engelse vakblad Cycling Industry News.

“De Raw Materials Act omvat handelsconcurrentievermogen, belangrijke nieuwe technologieën en nog veel meer. In geen geval zal de fietsindustrie dit werk alleen doen en er is ook samenwerking nodig met andere industrieën”, aldus Kevin Mayne, CEO van CIE, tegenover Cycling Industry News. “We zullen ons moeten aansluiten bij de European Batteries Alliance en de belangrijkste werkgroepen voor grondstoffen. Er staan vijftig grondstoffen op de lijst met kritische elementen, van rubber tot zeldzame aardmineralen en additieven. We zijn begonnen met het uitvoeren van een audit met onze werkgroepen om te begrijpen welke de meeste invloed hebben op de Europese fietsindustrie en waarom”, stelt Mayne.

Meer reshoring

Volgens Mayne zijn vooral batterijmetalen reden tot bezorgdheid, omdat de meest nodige grondstoffen zich over het algemeen buiten Europa bevinden. Bij het bepalen van kritische grondstoffen hoort het veiligstellen en stroomlijnen van de bevoorrading. CIE denkt dat dit proces de trend zal versterken van reshoring van bepaalde voorraad en productie. Uiteindelijk leidt dat tot een meer lokale en CO2-arme Europese supply chain.

Bron: Supply chain magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'