Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Europese Commissie geeft instructies om aanbestedingen te vergroenen

Overheden en publieke instellingen moeten hun inkoopbeleid vergroenen. Dat is de portee van het handboek dat de Europese commissarissen Wallstr?m (milieu) en Bolkestein (interne markt) donderdag hebben gepresenteerd. De commissarissen maken zich sterk voor het inkopen van groene stroom. milieuvriendelijke producten en diensten.

Ze richten zich met hun oproep (en tips) in het bijzonder tot scholen. ziekenhuizen en lokale overheden. De doelgroep spendeert jaarlijks in totaal 16% van het bruto binnenlands product – 1500 miljard euro – aan goederen en diensten en als ze daarbij steeds milieubewuste keuzes zou maken. dan zou duurzame ontwikkeling een enorme impuls krijgen. zo redeneren Wallstr?m en Bolkestein. De winst ligt niet alleen in een schoner bestedingsgedrag van publiek geld. maar ook in een flinke aanmoediging van de markt om op grote schaal duurzaam te produceren en duurzame diensten aan te bieden.

Bron: Staatscourant

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres