Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Erasmus University en Nevi verlengen leerstoel inkoop zorg

Op 23 januari werd de financiële ondersteuning verlengd van de leerstoel Purchasing & Supply Management in Inkoopmanagement in de Zorg van Prof.dr.ir Erik van Raaij aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Zo bericht Nevi. RSM en Nevi (de Nevi Research Commissie) bekrachtigden daarmee hun samenwerking om inkoop van en voor zorg op een hoger niveau te brengen.

Voor de inkoop van zorg worden zorgaanbieders gecontracteerd, waarbij de inkopers de financiers van de zorg zijn. Zorgaanbieders zijn de inkopende partij bij inkoop voor de zorg. Daarvoor contracteren zij leveranciers van medische en niet-medische goederen en diensten. Het onderwijs voor inkoopmanagement in de zorg gebeurt onder andere via het keuzevak Healthcare Procurement & Value Chain Management (HPVCM). Masterstudenten van twee verschillende opleidingen aan de van RSM kunnen dit vak samen volgen. Het gaat om studenten van de opleiding Supply Chain Management en voltijds – en deeltijdstudenten van de opleiding Health Care Management / Zorgmanagement. Nevi speelt bij dit keuzevak een rol, bijvoorbeeld bij de workshop Negotiation Skills. Hierbij nemen Nevi-leden deel aan een rollenspel met studenten.

Afstudeerproject
Verder worden vanuit de leerstoel jaarlijks zo’n tien studenten begeleid bij hun afstudeerproject op het gebied van inkoop van of voor zorg. Vaak gaat het dan om zogeheten ontwerpgerichte onderzoeken, met concrete oplossingen voor praktische vraagstukken. Voor het formuleren van onderzoeksvragen vinden regelmatig gesprekken plaats met leden van Nevi, Nevi Research Commissie, het Nevi-bestuur en het Nevi Zorg-bestuur. De financiële ondersteuning door Nevi gaat de komende jaren deels naar promotieonderzoeken. Daarnaast kan de RMS de bijdrage gebruiken voor tijdelijke onderzoeksassistenten.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres