Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Enorme winsten rederijen door gebrek aan containers

De verwachting is dat het bedrijfsresultaat van containerrederijen dit jaar uitkomt op een ongekend hoog bedrag van 150 miljard dollar. Dat overtreft de twintig jaar ervoor bij elkaar opgeteld. Dit resultaat pakt in 2022 waarschijnlijk nog hoger uit.

Recordbedragen

De berekening van het enorme bedrijfsresultaat is afkomstig van de Britse zeevaartconsultant Drewry. De oorzaak ligt in de aanhoudende problemen in de scheepsvaart. Door grote schaarste wordt het ene na het andere recordbedrag voor containervervoer gehaald. Daarbij duren de problemen langer dan verwacht vanwege slechte weersomstandigheden. De analisten van Drewry verwachten pas eind 2022 lagere prijzen op de markt. Ze voorspellen voor 2022 daarom een nog hoger bedrijfsresultaat voor de rederijen, namelijk 155 miljard dollar. En dan te weten dat de containerrederijen in 2020 uitkwamen op 25 miljard dollar. Ondernemersvereniging Evofenedex verzamelt via de Europese koepel ESC data voor de Europese Commissie over de huidige containermarkt. De vereniging wil nog voor het einde van het jaar met een analyse komen, waarna de Europese Commissie de machtspositie van rederijen zelf kan onderzoeken.

Bron: Logistiek.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.