Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Enexis: zoek ambassadeurs om duurzaam inkopen te versnellen

Volgens Anita den Hoed, senior adviseur inkoop bij netwerkbedrijf Enexis, moet een bedrijf die het maatschappelijk ondernemen wil versnellen, op zoek gaan naar ambassadeurs binnen de organisatie. Ook moet er meer worden samengewerkt met klanten en leveranciers. Dit advies geeft zij mee aan ondernemers en bestuurders die meer willen doen met duurzaamheid bij de inkoop en in hun eigen onderneming. Dat meldt Nu.nl.

Duurzame ambassadeurs zijn, volgens Den Hoed, nodig om twijfels over duurzaamheid in de organisatie tegen te gaan. Bedrijven hebben mensen nodig met een groen hart, die mee willen denken en angsten bij anderen weg willen nemen. Er wordt namelijk vaak gedacht dat duurzaam inkopen duurder is. Den Hoed benadrukt dat, gekeken naar de kosten over de gehele levenscyclus, duurzaam inkopen niet meer hoeft te kosten. Door kleine maatregelen, zoals het afval scheiden, kan het al bereikt worden.

Samenwerken met je leveranciers
Den Hoed adviseert ondernemers en bestuurders ook om samen te werken met leveranciers en klanten. Zij moeten deel worden van de uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Enexis kijkt ook naar duurzaamheid in de aanbestedingen. Een leverancier valt, volgens Den Hoed, niet altijd af als hij niet duurzaam werkt, maar duurzaamheid weegt wel steeds zwaarder bij het gunnen van contracten.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
Enexis Group is al een lange tijd bezig met duurzaamheid, maar begin dit jaar werd het beleid Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ingevoerd. Het nieuwe inkoopbeleid heeft ervoor gezorgd dat het contract voor groenvoorziening voor 70 procent wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit geldt ook voor de postvoorziening, wat daarnaast ook steeds meer op de fiets uitgevoerd wordt.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres