Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Einde dalende olieprijzen nabij

Het einde van de dalende olieprijzen lijkt nabij. De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag, tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel, een sprong omhoog. Zowel de prijs van Amerikaanse olie, als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging 7% omhoog. Dat schrijft Nu.nl.

Ook dinsdagochtend stonden de olieprijzen opnieuw in de plus, waarmee de opmars van de afgelopen dagen verder werd doorgezet. De prijs van een vat Amerikaanse olie (159 liter) kostte 1,2% meer en kwam uit op 50,18 dollar. Brent klom met 1,4% tot 55,56 dollar per vat.

Grote staking
De olieprijzen stijgen nu al vier dagen, dat komt volgens kenners onder meer door een grote staking in de Amerikaanse olie-industrie. Daardoor daalt de productie. De staking komt doordat de cao-onderhandelingen tussen werknemers en bedrijven in de Amerikaanse oliesector niet soepel verlopen. De staking vindt plaats bij negen oliefaciliteiten in de Amerikaanse staten Californië, Texas, Kentucky en Washington. Het is de grootste stakingsactie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres