Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eerste Japanse bedrijf toegetreden tot RE100

Ricoh, een Japanse producent van elektrische en digitale kantooroplossingen, is het eerste Japanse bedrijf wat toetreedt tot de RE100. Dit is een mondiaal initiatief dat bedrijven stimuleert om de overstap naar duurzame energievoorziening te maken. Andere bedrijven, zoals de Ikea, gingen Ricoh al voor. Dit schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Het Japanse bedrijf wil in 2050 al zijn operaties op duurzame energie uitvoeren. In 2030 wil Ricoh dat al 30 procent van alle energie duurzaam wordt ingekocht. Om dit te kunnen bereiken, wil het bedrijf al zijn kantoren en fabrieken uitrusten met zonnestroom- en biomassasystemen. De rest van de energievraag wil het Japanse bedrijf opvullen door groene stroom in te kopen, afkomstig uit externe, duurzame energiebronnen. Daarvoor heeft Ricoh onlangs een groot zonnepark geopend in New Jersey, Verenigde Staten.

Ikea
Een ander bedrijf wat ook toetrad tot de RE100, is Ikea. Eind vorig jaar publiceerde het Zweedse meubelbedrijf een duurzaamheidsverslag. Daarin was te lezen dat het bedrijf al het katoen en 51 procent van het hout inkoopt bij duurzame bronnen. Ook heeft Ikea als doel om in 2020 evenveel hernieuwbare energie te produceren als de hoeveelheid energie die het Ikea gebruikt in zijn eigen bedrijfsvoering. Dit is ook opgenomen in het People & Planet Positive-strategie.

RE100
RE100 is een mondiaal initiatief dat zich inzet voor 100 procent hernieuwbare energie. Bedrijven die zich aansluiten bij dit initiatief, worden daar ook voor gestimuleerd. Een aantal andere organisaties die zijn toegetreden tot RE100, zijn: Adobe, Apple, Coca-Cola Enterprises, Facebook, Google, H&M, ING, KPN, Nestle, Philips, Starbucks en Unilever.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres