Magnifying glass Close

Eerste duurzaamheidsstandaard voor inkoop rijst

Mars Food en het Sustainable Rice platform hebben gezamenlijk de eerste wereldwijde duurzaamheidsstandaard voor rijst ontwikkeld; de SRP-standaard. Mars wil in 2020 alleen nog rijst inkopen die hieraan voldoet.

De SRP-standaard bestaat uit 46 criteria voor duurzame rijstteelt, die onder acht hoofdthema’s vallen. Onderwerpen als productiviteit, voedselveiligheid, arbeidersgezondheid en biodiversiteit zijn enkele voorbeelden. De criteria richten zich op de hele productieketen om zo de ecologische en sociale voetafdruk van rijstproductie te verkleinen. Dat schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Hogere lonen en beter milieu
“Met deze wereldwijde standaard hopen we voordelen te creëren voor iedereen die betrokken is, van boeren tot consumenten”, zegt Fiona Dawson, President van Mars Food, in een persbericht. “We garanderen hoogwaardige rijst, terwijl we tegelijkertijd een hoger inkomen voor boeren en een beter milieu voor de huidige en toekomstige generaties garanderen. Het is een tweeledige oplossing.”

Benchmark
Mars Food gebruikt de standaard als benchmark om te kijken waar in de productieketen problemen liggen en welke strategieën kunnen dienen om de duurzaamheid te verbeteren. Hiervoor is het bedrijf een pilot gestart met rijstboeren in Pakistan en India.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres