Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Een derde van selectie leveranciers vindt 'incorrect' plaats

Bedrijven begrijpen vaak hun eigen beleid niet om leveranciers te controleren op omkoping en corruptie. Daarbij passen ze dergelijke beleidsregels inconsistent toe. Zo blijkt uit een onderzoek van Dow Jones Risk & Compliance naar de externe risicobeheerpraktijken van Britse bedrijven waarover het Britse Supply Management bericht.

Onderzoekers ondervroegen 250 in het Verenigd Koninkrijk gevestigde inkoopprofessionals uit de vijf sectoren: engineering en bouw, olie en gas, IT en technologie, media en telecom en industrie. Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven 31 procent van de derden als `hoog risico’ beschouwen. Volgens de helft van de respondenten zijn bij de controle op leveranciers bochten afgesneden om te voorkomen dat het ten koste zou gaan van het tempo van de activiteiten. Daarnaast geven de respondenten aan dat een derde van alle nieuwe ‘onboarding’ van leveranciers in de afgelopen twaalf maanden ‘waarschijnlijk onjuist’ plaatsvond.

Reputatieschade

Ook heeft ruim de helft van de ondervraagde inkoopprofessionals er weinig vertrouwen in dat hun organisatie bestaande leveranciers goed heeft doorgelicht. Verder meent 41 procent dat relaties op seniorniveau invloed hebben op het niveau van leveranciersonderzoek. Maar 45 procent van de respondenten geeft aan dat ze regelmatige trainingscertificeringsprogramma’s toepassen om ervoor te zorgen dat leveranciers de gedragscode voor risicobeheer volledig begrijpen en grondig uitvoeren. Volgens de onderzoekers is snelle verandering nodig als Britse bedrijven verstoring, financiële boetes en reputatieschade willen voorkomen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres