Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Duurzame inkoop levert Unilever geld op

Vanaf 2008 bespaarde Unilever 1,5 miljard dollar aan kosten met duurzaam inkopen. Zo laat de ‘Full Year 2020 Results & Strategic Refresh’ zien van de multinational. In dit verslag stelt Unilever-topman Alan Jope dat er een patroon is waarbij investeringen in duurzaamheid heel vaak zorgen voor langetermijnbesparingen. Dit meldt Supply Chain Magazine op basis van berichtgeving op de site van Supply Chain Dive.

Unilever heeft bijvoorbeeld een jaar eerder dan gepland zijn doelstellingen behaald voor het gebruik van duurzame elektriciteit. Volgens Jope zijn de besparingen door de daaruit voortkomende inkoopcontracten voor groene stroom enorm. Daarnaast denkt hij dat een grotere gewasopbrengst door meer duurzame landbouw voor vergelijkbare kostenvoordelen zorgt. Verder verwacht Unilever dat de kosten van gerecycled plastic gaan dalen tot onder de prijs van nieuw plastic. De overstap van het bedrijf naar gerecycled plastic zal daarom na enige tijd ook tot kostenvoordelen leiden.

CO2-uitstoot op factuur
In 2020 bracht Unilever naar buiten dat het 1 miljard euro reserveert voor het eigen programma Clean Future. Daarvoor vraagt het levensmiddelconcern leveranciers bijvoorbeeld om de CO2-uitstoot van de geleverde goederen of diensten op hun facturen te vermelden. Daarnaast wil Unilever het gebruik van nieuw plastic beperken en de inzameling en recycling ervan uitbreiden. Ook wil het bedrijf zijn toeleveringsketens in 2023 ontbossingsvrij hebben. De netto-CO2-uitstoot van de Unileverproductie moet in 2039 ook tot nul zijn teruggebracht.

Bronnen: Supply Chain Dive en Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'