Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Driekwart aandeelhouders Corus accepteert nieuwe stukken

LONDEN – Op de geplande uitgifte van 1.3 miljard nieuwe aandelen door het Britse-Nederlandse staalconcern Corus heeft ruim driekwart van de huidige aandeelhouders positief gereageerd. Het fusiebedrijf. waartoe ook het voormalige Hoogovens behoort. maakte dat vrijdag bekend. De stukken waarop niet is ingeschreven gaan naar institutionele beleggers.


Corus maakte 12 november bekend door een emissie circa 307 miljoen euro te willen ophalen. Het bedrijf heeft het geld nodig om de activiteiten in vooral Groot-Brittanni? op orde te krijgen. Ook gebruikt het een deel om schulden af te lossen.

De inschrijving op de 1.3 miljard nieuwe aandelen liep donderdagmiddag af. In de loop van vrijdag moeten de aandeelhouders de uitgifte van de stukken nog formeel goedkeuren tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Corus verwacht dat de handel in de nieuwe aandelen maandag kan beginnen.

Analisten reageren positief op de ontwikkelingen. Met het geld uit de emissie krijgt Corus weer enige speelruimte. Ook het besluit. donderdag. van de Amerikaanse president Bush te stoppen met de extra heffingen op de invoer van buitenlands staal is gunstig. Het staalconcern werd voor sommige producten gevrijwaard van hogere Amerikaanse invoerrechten. maar zag desondanks zijn export naar de VS teruglopen

Bron : www.nu.nl/economie

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres