Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Drie inkoopfouten om te vermijden tijdens de coronacrisis

GEP, een leverancier van consultancy, software en managed services, waarschuwt inkoopprofessionals om kostenbesparingen en structurele verbeteringen niet uit te stellen, omdat er een recessie opdoemt. Volgens GEP staan organisaties voor de uitdaging om zich door ongekende verstoringen te navigeren en zich voor te bereiden op economische neergang door het coronavirus. Zo bericht Supply Management.

Volgens John Piatek van GEP moeten bedrijven zaken niet verslechteren door kortetermijnproblemen met de supply chain op te lossen, maar moeten zij overgaan tot het verbeteren van de geldstromen om het bedrijf te versterken. De drie meest voorkomende fouten die leiders van inkoop en toeleveringsketens op dit moment moeten vermijden, zijn:

1. Niet snel bezuinigen en meer geld binnenhalen
Inkoop- en toeleveringskosten zijn doorgaans goed voor 50 – 80 procent van de totale kostenstructuur van fabrikanten. Op de korte termijn zullen de kosten van de toeleveringsketen stijgen, omdat fabrikanten verzendingen versnellen en de arbeidskosten voor overuren betalen om aan de verplichtingen van de klant te voldoen. Leiders moeten nu echter de cashflow verbeteren en het werkkapitaal versterken om in de toekomst meer financiële flexibiliteit te bieden.

2. De flexibiliteit van de toeleveringsketen niet vergroten
Nu toegang tot aanbod het nieuws domineert, zal de behoefte bestaan ​​om geen moeilijke keuzes te maken voor het vergroten van de flexibiliteit van de toeleveringsketen. Leiders moeten plannen versnellen om de toeleveringsketens geografisch te diversifiëren en een totaal aanbodverlies in de toekomst te voorkomen. Deze verschuivingen vinden niet snel plaats, maar er moeten nu stappen worden gezet om flexibele leverancierspartnerschappen en infrastructuur op te bouwen.

3. Geen prioriteit geven aan duurzaam en structureel kostenvoordeel
Hoewel directe, draconische kostenbesparende initiatieven op korte termijn resultaten zullen opleveren, zullen bedrijven merken dat deze niet duurzaam zijn. Voor structurele kostenvoordelen kunnen bedrijven het traditionele ‘source-to-pay-proces’ uitbreiden met ‘budget-to-pay’. Dit stelt inkoop en financiering in staat om elke aanvraag te controleren op budgetbeschikbaarheid voordat uitgaven worden gedaan aan externe leveranciers. Zo kunnen ze kostenbeheersing en financiële discipline agressief stimuleren.

Bron: Supply Management

 

 

 

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres