Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Consument kan productieketen babymelkpoeder nu ook volgen

Retailer Carrefour en het voedingsmiddelenconcern Nestlé maakten op 14 november bekend dat ze de blockchain-technologie IBM Food Trust nu ook inzetten voor het volgen van de productie van babymelkpoeder. De twee bedrijven willen consumenten meer transparantie bieden met het inzetten van de blockchain-technologie. Dit meldt Supply Chain Magazine.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Jumbo's blockchain creëert inzichtelijke tilapiaketen

Klanten van Jumbo kunnen nu precies weten welke reis hun tilapiavis heeft afgelegd, van een viskwekerij in Indonesië tot de supermarkt in Nederland. Met behulp van blockchain wordt de reis in kaart gebracht, zo schrijft Duurzaam Bedrijfsleven, en op die manier geeft Jumbo inzicht in hoe partijen in de tilapiaketen zich inzetten voor de verduurzaming van het product. Door het scannen van de QR-code op een product, kunnen klanten het productieproces stap voor stap inzien. 

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Consumenten kunnen nu hele toeleveringsketen bananen volgen

NEVI meldt dat supermarktketen PLUS, leverancier Fyffes en technologiepartner SIM met blockchain-technologie de toeleveringsketen van bananen transparant maken. Consumenten zien via een QR-code op de bananen welke route deze hebben gevolgd van de bananenplantage naar de supermarkt. Het begin van de keten is één van de zeventien coöperaties in de regio Urabá in Colombia waar de bananen geteeld en geoogst worden. Via de blockchain krijgt de consument ook informatie over de oogstdatum van de bananen, sociaal-maatschappelijke activiteiten en de CO2-uitstoot per schakel in de keten.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Antoine Leclercq van Ampleon verkozen tot Supply Chain Professional 2019

Antoine Leclercq is de nieuwe Nederlandse ambassadeur van het vakgebied Supply Chain Management. Op woensdag 26 juni werd hij in zijn functie als Head of Global Supply Chain Management bij chipproducent Ampleon verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2019. Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle waren de twee concurrenten in de strijd om deze titel.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Blockchain biedt nog weinig meerwaarde aan supply chain

Hoewel  blockchain een trend blijft, lukt het toonaangevende bedrijven niet om er geschikte gebruiksmogelijkheden voor te vinden. Hierdoor vertoont 90 procent van de hierop gebaseerde supplychain-initiatieven tegen 2023 daarom ‘blockchain-moeheid’ door een tekort aan sterke use cases. Supply Chain Magazine bericht over deze voorspelling van onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Hoogleraar Vos gaat werken voor Brightlands Institute for Supply Chain Innovation

Na de zomer treedt hoogleraar Bart Vos van de Tilburg School of Economics & Management in dienst bij het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) in Venlo. Dit meldt de Universiteit Maastricht. BISCI ondersteunt de logistiek en het integraal ketenbeheer (supply chain management) in Limburg met slimme en duurzame innovaties. Vos heeft namens NEVI een leerstoel in Tilburg. In Venlo krijgt hij de interne Supply Chain Innovation leerstoel. Hij wordt ook verantwoordelijk voor Global Supply Chain Management and Change.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Jumbo pakt productieketens aan

Jumbo volgt het voorbeeld van Albert Heijn en neemt beleidsmaatregelen om haar toeleveringsketens ethischer, duurzamer en transparanter te maken. Zo is de supermarktketen begonnen met het systematisch in kaart brengen van mensenrechtenschendingen in haar ketens. Jumbo wil onder meer specifiek gaan kijken naar de behandeling van vrouwen in haar productieketens.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Retailers willen meer ketenzichtbaarheid

Retailers hebben onvoldoende zicht op hun toeleveringsketen en denken dat dit een negatieve invloed op hun bedrijf heeft. Dat blijkt uit een onderzoek van Sapio Research, in opdracht van Zetes, onder 451 retailers in Europa. 94% van de respondenten geeft daarin aan geen goed beeld te hebben van events die van invloed kunnen zijn op hun ketenprestaties.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

SAP-gebruikers zetten amper blockhain in

60% van de SAP-gebruikers heeft blockchain nog niet op de agenda staan. Dat is te wijten aan een gebrek aan expertise en mankracht om de technologie op een goede manier in te zetten. Zo blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG).

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Bedrijven mijden risico in toeleveringsketens

Europese bedrijven kopen steeds minder in bij leveranciers uit risicovolle landen. Deze trend wordt gedreven door de fabriekssector waar in het laatste kwartaal van 2018 25% minder ‘risicovolle’ transacties te noteren vielen dan een jaar eerder. Ook in de finance en retail is echter een milde daling te zien. Dat blijkt uit het Global Supply Chain Risk Report, gepubliceerd door de Cranfield School of Management.

(meer…)
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres