Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Zoetermeer, 1 augustus 2019 – De NEVI PMI van juli was met 50.7 gelijk aan die van juni en wijst op een slechts lichte verbetering van de bedrijfsomstandigheden. De nieuwe orders uit zowel binnen- als  buitenland namen voor de tweede maand op rij af. Evenals in juni noteerde de subsector consumptiegoederen als enige een verbetering.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Grippr en Greenstone presenteren contractmanagement software in gratis webinar

Nu de automatisering ook de inkoopwereld heeft bereikt, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Op 6 juli organiseren Grippr en Greenstone daarom een webinar waarin ze demonstreren hoe je kan werken met de SupplierPortal software. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

30 Nederlandse partijen brengen samen blockchain op de kaart

Ongeveer 30 Nederlandse partijen, privaat én publiek, werken samen aan de meest uiteenlopende blockchain-projecten. Deze initiatieven zijn samengebracht in de Dutch Blockchain Coalition, een publiek-privaat initiatief van het door het Ministerie van Economische Zaken ingestelde Team ICT. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

De weg in inkoopland: nog nooit zo eenvoudig!

De weg vinden in inkoopland was nog nooit zo eenvoudig. De nieuwe webgids op InkopersCafe wijst u de weg door het woud van adviseurs, bemiddelaars, detacheerders, opleidingen, professionals en verenigingen. Vind alle personen en organisaties die ertoe doen via logisch ingedeelde categorieën. Selecteer de categorie en vind het bedrijf dat u zocht in een helder en duidelijk overzicht.

Staat uw organisatie er nog niet tussen? Aanmelden kan hier. Een basisvermelding is gratis. Beter opvallen kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Introductiekorting: deze maand (februari) 25% korting op alle betaalde vermeldingen!

Partner van Inkoperscafé

Geboorte In2Talent, jong inkooptalent

Met de vergrijzing en een jonge generatie die veel in beweging is op de arbeidsmarkt, is de ultieme uitdaging voor inkooporganisaties om de juiste kennis, competenties en ervaring op de juiste plek te krijgen. En te houden. Daar zal het verschil worden gemaakt.

De gemiddelde leeftijd van werknemers was in 1990 nog 36,2 jaar, in 2011 was dat al 41,2 jaar (bron: CBS). Kennis en capaciteit stromen uit, jonge instroom met de juiste vaardigheden wordt schaars. De oplossing van In2Talent zit in gefaseerde verjonging op de werkvloer. Door jong inkooptalent intensief te begeleiden, en ze door ervaren krachten op te laten leiden, voorkomt u dat noodzakelijke (inkoop-)kennis verloren gaat. Bovendien zorgt deze diversiteit voor dynamiek binnen uw organisatie. 

Met de instroom van jonge en hoogopgeleide mensen via In2Talent onder leiding van Roderick Timmermans, beschikken organisaties over capaciteit, kwaliteit én een verfrissende blik. En als u de junior consultant na een jaar in vaste dienst neemt, anticipeert u op de vergrijzingproblematiek. De junior consultant mag rekenen op actieve begeleiding door ervaren professionals en coaching on the job!

Altijd voldoende inkoopcapaciteit, behoud van waardevolle kennis én vernieuwende inzichten.

Graag geven we je specifieke informatie, zie www.in2talent.nl

Partner van Inkoperscafé

Nog één keer 2013: populairste berichten

Hieronder de tien populairste artikelen van het afgelopen jaar:

  1. Salarisverschillen inkoop groeien
  2. De dirty tricks van het onderhandelen
  3. Rechtmatigheid etterende wond in Moerdijk
  4. Het nieuwe inkopen vraagt om een nieuwe houding
  5. Heineken en Albron verliezen rechtszaak uitbesteding
  6. Verkoper ziet inkoper als beperkende factor voor innovatie
  7. Te vaak ‘operatie geslaagd, patiënt overleden’
  8. Foutje, bedankt!
  9. Indexeren, hoe zit dat?
  10. December, Inkoop en Ethiek

De top 10 uit 2012 nog even terugzien? Dat kan hier.

Partner van Inkoperscafé

Mis het niet: hét inkoop-golf-evenement!

Bent u als inkoopprofessional ook wel eens op zoek naar een mogelijkheid om op een informele manier met een collega in gesprek te gaan? Op maandag 9 september kan dat realiteit worden want dan organiseren InQuest en NEVI gezamelijk voor de 3e keer de Inkopers-Golfdag. Iedereen die  een relatie heeft tot het vak ‘inkopen’ is van harte welkom.

 

Dit jaar is de prachtige Golfbaan “Het Rijk van Nijmegen” bereidt gevonden om ons te ontvangen. Deze baan kenmerkt zicht door 45 volwaardige holes in een schitterende omgeving. Oude bomenlanen, uitdagende waste area’s en verrassende blinde holes bepalen het karakter. Op de Groesbeekse baan wordt u met stevige hoogteverschillen uitgedaagd maar kunt u ook genieten van schitterende vergezichten tot ver in Duitsland. De Nijmeegse kant is prachtig, volgroeid en licht glooiend. De ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een sportieve uitdaging. Zowel in de baan als in het gezellige clubhuis van Het Rijk van Nijmegen worden Kwaliteit en Gastvriendelijkheid met een hoofdletter geschreven.

NEVI en InQuest nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het inmiddels grootse inkoop-golf netwerk van Nederland. U kunt wederom kiezen uit:

U kunt zich tot uiterlijk maandag 2 september aanmelden. Daarna is deelname niet altijd meer mogelijk. ( Nb ook al kunt u nog niet golfen, dit is een unieke mogelijkheid om het spel te leren ontdekken)

 

Deelnamekosten: De deelnamekosten bedragen € 85,– voor NEVI leden en het InQuest Netwerk. ( geen lid € 125,- ) Voor het golftoernooi geldt de inschrijving in volgorde van aanmelding (maximaal 72).

Aanmelding en Keuze activiteit:  Bij uw aanmelding graag duidelijk uw KEUZE aangeven in het opmerkingenveld:


Schrijf u tijdig in…

>>> Bij InQuest, als InQuest groep member!
>>> Bij Nevi ( als Nevi Lid)

 

NB: Heeft u geen ervaring met Golf, juist dan is dit een uniek event om dit met uw collegea te ontdekken! ( verdeling ervaren, onervaren is 60/40)

 

 

Powered by:

Heineken    Tender       Hago     Inkopers    

Partner van Inkoperscafé

Meer zekerheid ontslagregels aan- en uitbesteden

De ontslagregels bij uit- en aanbesteding moeten waterdicht worden. Dat is de wens van FNV Bondgenoten richting minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

FNV Bondgenoten pleit voor waterdichte ontslagregels. Volgens de vakbond dragen steeds meer werkgevers het werk van vaste werknemers over aan werkenden die niet volgens de cao betaald worden of waarvoor geen pensioen wordt afgedragen.
De zaak komt mede op de agenda door de actuele ontslagvergunning van het UWV voor transportbedrijf Chemicare, waarna het werk werd overgenomen door Estse chauffeurs.

De manier waarop UWV dit heeft aangepakt was reden voor FNV om een klacht in te dienen. De vakbond overweegt een juridische procedure te starten om ervoor te zorgen dat de ontslagen chauffeurs hun werk weer kunnen oppakken. "Wij vinden dat ontslag geweigerd moet worden als bedrijven (kern)activiteiten uitbesteden. Werknemers moeten het werk volgen, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden, ook als werk wordt aanbesteed of uitbesteed”, aldus Egon Groen van FNV Bondgenoten.

Op straat
Een ander soortgelijk voorbeeld als bovenstaand speelde zich eerder dit jaar af bij bloembinderij Sierafor. Hier werden vaste werknemers op straat gezet en vervolgens koos het bedrijf ervoor de bedrijfsactiviteiten voort te zetten met een contractingbedrijf dat Poolse arbeiders inzette. Een aanscherping van de ontslagregels naar aanleiding van deze zaak was volgens de minister niet nodig. De minister ging er namelijk van uit dat het UWV in dit soort gevallen in de toekomst een vergunning zou kunnen weigeren. 
Groen: "Dat het UWV nu wel een ontslagvergunning heeft afgegeven, betekent dat of het UWV de regels niet juist heeft toegepast of de ontslagregels niet deugen."

Partner van Inkoperscafé

"Je hebt allrounders nodig om niveau te kunnen managen"

Als jong bedrijf met gelouterde professionals valt Aeves op in de markt voor advies, interim management en executive search. De dienstverlener hanteert een filosofie die niet alleen inkoop, maar de volledige commerciële keten beslaat.
Aeves is bijna twee jaar geleden opgericht door oud-medewerkers van DPA Supply Chain en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 15 medewerkers. Hun expertise ligt in de functies inkoop, sales en marketing, die gezamenlijk de commerciële keten van een bedrijf vormen. “Het verbaast me dat nog geen enkele dienstverlener in onze markt deze functies samenvoegt”, zegt mede-oprichter en Managing Partner Sherief Abdalla.
Abdalla ziet een grote samenhang tussen inkoop, sales en marketing. “Sales komt vaak bij inkoop en R&D uit wanneer strategische klanten zoeken naar innovatie, waarbij goede inkopers het doorgeefluik vormen naar leveranciers. Bezien vanuit de keten sluiten de functieprofielen van de strategische inkoper en de strategische verkoper bijna naadloos op elkaar aan. De commerciele keten complementeer je met marketeers, die primair verantwoordelijk zouden moeten zijn om sales, maar zeker ook de inkopers te ondersteunen.”

Beter bedrijf bouwen
Ondanks de perfecte ‘fit’ ziet Abdalla in de praktijk de rollen mijlenver uit elkaar liggen. Hier denkt hij met Aeves van toegevoegde waarde te zijn. “Ons doel is om onze klanten te ontzorgen en daarmee bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hoe we dat doen? Door te zorgen dat afdelingen beter gaan samenwerken, door ze te verbinden en ze te adviseren en onze adviezen ook te implementeren. Maar ook door het trainen van jonge talenten in theorie en praktijk en hen mee te laten werken op afdelingen van onze klanten, eerst sales, dan marketing en/of inkoop. Zo creëer je allround commerciële professionals, waar er nu nog niet zoveel van zijn.”
De Managing Partner van Aeves verwijst naar ontwikkelingen in het vakgebied inkoop, waar allround professionals volgens hem al enige tijd de toon zetten. “Veel winnaars van de CPO van het Jaar-verkiezing in de afgelopen jaren zijn zij-instromers. Dat heeft een reden, want je hebt allround managers nodig om op niveau te kunnen managen. En laten we eerlijk zijn: binnen inkoop werken vaak nog niet de beste mensen. In mijn beleving vorm je goede inkopers door mensen met bredere commerciële vaardigheden in de inkoop te introduceren.”

Ambities
Een dienstverlener moet redeneren vanuit inhoud, vindt Abdalla. “Dat is aantrekkelijk voor mensen die zich binnen onze organisatie willen ontwikkelen, maar je wordt zo ook eerder serieus genomen door partnerbedrijven. Onze werkzaamheden worden aangevlogen vanuit onze adviesfunctie.” Aeves is actief voor zowel publieke als private organisaties en schuwt daarbij geen niche. De ambitie van het bedrijf is volgens de oprichter tweeledig. “Enerzijds is er de doelstelling ons gedachtegoed generiek geaccepteerd te krijgen, anderzijds willen we een robuust bedrijf zijn. Een geaccepteerde speler in dit spectrum met tevreden medewerkers en blije klanten.”
Partner van Inkoperscafé

Verveeld personeel weer bij de les door gamification

Gamification gaat het helemaal worden in de komende twee jaar. Deze voorspelling doet onderzoeksbureau Gartner. Het combineren van corporate trainingen met een spelelement moet voor meer gemotiveerde werknemers zorgen.

Niet alleen bedrijven, maar ook leveranciers zijn continu op zoek naar manieren om corporate trainingen te optimaliseren. Volgens analist Gartner is het zogeheten ‘gamification’ een goede manier om dat te doen. Het creëren van een spelelement in een opleiding zorgt namelijk voor meer motivatie bij medewerkers. Het onderzoeksbureau verwacht daarom dat in 2015 veertig procent van de duizend grootste Amerikaanse bedrijven gamification zal toepassen in een bepaald aspect van het bedrijf.

Gamification
Gamification houdt niet in dat werknemers vogels de lucht in schieten om groene biggen te vermoorden. Het heeft helemaal niets te maken met populaire games als Angry Birds, Call of Duty of World of Warcraft. Een klein spelelement is al voldoende om een training te ‘gamifyen’. Dit kan bijvoorbeeld door scores bij te houden en daar bepaalde privileges tegenover te stellen.

Saaie trainingen
Het gegeven dat werknemers trainingen leuk vinden, is volgens Gartner van belang vanwege de voortdurende veranderingen in de wereldeconomie. Deze veranderingen maken dat ook bedrijven zich continu moeten aanpassen. Daarvoor zijn trainingen noodzakelijk, maar het bureau stelt dat werknemers eigenlijk helemaal niet op die trainingen zitten te wachten. Gartner stelt dat de omzetting van saaie gegevens naar spelelementen leidt tot meer enthousiasme bij de medewerkers.

Plannen Reuters
Het wereldwijde mediabedrijf Thomson Reuters is al bezig met gamification. Reuters is een samenwerking met gamebedrijf True Office aangegaan om gamification-trainingsmateriaal te ontwikkelen. Hiermee hoopt de multinational vaardigheden van personeel op het gebied van internationale financiële service-industrie bij werknemers te verbeteren.

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres