Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Nevi publiceert nieuwe tools voor inkopers

In samenwerking met kennispartners publiceert Nevi 6 nieuwe tools. De tools zijn een hulpmiddel om de ‘hoe’ van operationele, tactische en strategische vraagstukken in te vullen. De tools op ’n rijtje:

Zakboek Aanbestedingswet 

Deze tool geeft toegang tot de Aanbestedingswet en alle andere belangrijke wet- en regelgeving. De structuur van het zakboek zorgt ervoor dat je razendsnel je weg vindt door alle relevante wetten en richtlijnen. En dat in begrijpelijke taal en voorzien van context. Meer over het Zakboek Aanbestedingswet

Nevi-Whatstheprice Tool (light)

Met deze tool heb je de prijsontwikkelig van 100(!) commodities altijd onder handbereik! De online tool geeft je de betrouwbare, actuele prijzen en de historische ontwikkelingen oer de afgelopen 10 jaar. Meer over de Nevi-Whatstheprice Tool.

Nevi-Weagree Tool

Deze tool is speciaal ontwikkeld voor professionals die bij het sluiten van een overeenkomst de touwtjes zelf in handen willen houden. Met de Weagree Tool maak je snel en eenvoudig gedegen contracten. Op basis van jouw antwoorden voegt de tool de relevante artikelen toe aan jouw overeenkomst. Lees verder over de We-agree Tool.

Nevi-Commodity Tool

Het instrument om inkooprisico’s te managen met online dagprijzen, analyses en simulaties. De online tool geeft de dagrprijzen van 6 basismaterialen, Nederlandse energie, graan, mais, suiker, cacao en koffie. Meer over de Nevi-Commodity Tool.

Global Sustainable Enterprise System (GSES)

Het GSES®-systeem is het internationale online (op blockchain gebaseerde) meetsysteem voor duurzaamheid dat alle facetten omvat, is geschikt voor alle sectoren en is gebaseerd op de beste internationaal aanvaarde normen en standaarden. Deze tool helpt je je weg te vinden door de talloze certificeringe en keurmerken. Lees verder over de GSES tool.

Public Sustainability Program

Met dit online platform verduurzaam je als lokale en centrale overheidsorganisatie jouw beleid, inkoop en diensten. Je krijgt alle informatie over potentiele leveranciers op één plek, in één overzichtelijk format. Meer over het Public Sustainability Program.

Partner van Inkoperscafé

Fredo Schotanus nieuwe hoogleraar Publieke Inkoop

Fredo Schotanus (ooit de aller-allereerste columnist voor inkopers-cafe.nl) is de nieuwe hoogleraar Publieke Inkoop. Deze waardige opvolger van Jan Telgen gaat deze leerstoel bekleden aan de Universiteit van Utrecht. Na het College van Promoties is deze week ook de Raad van Bestuur akkoord met zijn aanstelling.  

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Nevi presenteert haar nieuwe corporate identity

Nevi heeft een nieuw gezicht. Na de aanscherping van haar strategie en de bijbehorende nieuwe koers, is ook de corporate identity onder handen genomen. Eén van de keuzes in de vernieuwde koers was het besluit om verder gaan als één sterk merk.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Werkgelegenheid groeit sterker - NEVI PMI september 51.6

De NEVI PMI van september was 51.6, precies hetzelfde als in augustus en gaf daarmee historisch gezien een slechts lichte verbetering aan. Niettemin zag september de grootste banengroei in acht maanden.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Universiteit Twente krijgt EU-subsidie voor twee nieuwe inkoopprojecten

De Universiteit Twente (UT) heeft twee Erasmus+ inkoopprojecten binnengehaald als opvolgers van Project PERFECT (2015-2018). Het gaat om projecten waarvoor de Europese Unie (EU) subsidie beschikbaar stelt. Het eerdere project PERFECT, waarvoor de UT ook een Erasmus+-subsidie ontving, zette de behoeften en vereisten in de inkooppraktijk om in leerdoelen en een lesprogramma voor het hoger onderwijs.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

NIC en Nevi gaan strategische samenwerking aan

Vanuit een gemeenschappelijke ambitie om inkoop verder te professionaliseren op individueel, organisatie en maatschappelijk niveau, hebben Nevi en het NIC hun strategische samenwerking bekrachtigd met een handtekening van beide directeuren. De twee organisaties gaan elkaar op diverse vlakken ondersteunen en versterken, waarbij de ontwikkeling van een simulatietool voor contractmanagement een eerste gezamenlijke activiteit wordt. 

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

NEVI en Weagree versnellen het creëren van goede contracten

NEVI gaat samenwerken met Weagree, de leverancier van een unieke contractcreatieapplicatie. De samenwerking geeft inkoopprofessionals de middelen om zelf eenvoudig en snel goede contracten te creëren die zorgen dat afspraken in enkele minuten duidelijk en degelijk contractueel worden vastgelegd. Met Weagree krijgen professionals een online (Saas) oplossing met state-of-the-art modelcontracten ter beschikking. Via een wizard van vragen maken gebruikers zelf hun contracten helemaal op maat.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Grootste groei in 3 maanden – NEVI PMI® augustus 51.6

Zoetermeer, 2 september 2019 – De NEVI PMI van augustus was 51.6, een stijging ten opzichte van de 50.7 van juli en een indicatie van de grootste groei sinds mei. De groei deze maand bleef echter historisch gezien zwak.
De toename van de productie was groter dan in juli en ook de stijging van het aantal nieuwe orders nam licht toe. Hetzelfde gold voor de orders uit het buitenland. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde in de grootste mate sinds februari 2015 en de levertijden waren voor het eerst in meer dan zes jaar korter dan de maand ervoor. De voorraad gereed product werd groter.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Deskundigenteams gaan NEVI adviseren over maatschappelijke koers

NEVI meldt op haar website de oprichting van vier ‘Teams van Deskundigen’. Deze moeten de maatschappelijke rol van de inkoopvereniging verder verstevigen. “We zijn trots dat we per thema vier tot zes experts bereid hebben gevonden om samen met ons belangrijke thema’s en issues uit te werken om zo inkoop ook maatschappelijk een gezicht te geven”, aldus Karin van IJsselmuide manager Maatschappelijke Programma’s. De teams gaan op 9 oktober voor het eerst echt aan de slag. Dan maakt NEVI ook de namen van de teamleden bekend. NEVI zet vol in op de thema’s Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, Professioneel Opdrachtgeverschap, Betaalbare Zorg en de Toekomst van inkoop.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Proefcollege Procurement Leadership Program op 11 september

Op woensdag 11 september vindt er een proefcollege plaats van het internationale NEVI Procurement Leadership Program (PLP). Tijdens het proefcollege introduceert Prof. Dr. Paul Iske de module innovatie en vertelt Prof. Dr. Frank Rozemeijer meer over de opleiding zelf. Ten slotte is er de mogelijkheid om je CV te laten checken, vragen te stellen over de aanmeldingsprocedure of vragen te stellen in het algemeen.

(meer…)
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres